وبلاگ

روش فعالسازی و اتصال کارت صدا به سیستم
دسته بندی:

فهرست مطالب

روش فعالسازی و اتصال کارت صدا به سیستم

آیا به دنبال افزودن قابلیت های قدرتمندتر صدا به رایانه خود هستید؟ در سال های گذشته رایانه ها برای اتصال به بلندگوها نیاز به نصب کارت صدا داشتند، اما اکثر رایانه های جدید از قبل دارای قابلیت صدا به صورت کامل هستند. اما اگر شما به صدایی با کیفیت بالاتر نیاز دارید، نصب کارت صدا می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا روش فعالسازی و اتصال کارت صدا به سیستم را بررسی کنیم.

 

کارت صدا چیست

کارت صدا یک قطعه داخلی کامپیوتر است که فایل های صوتی را پردازش می کند تا از طریق بلندگوهای رایانه، پخش با کیفیت بالا را ارائه دهد. این برنامه صدا و فایل های موسیقی را پخش می کند و می تواند فرمت های مختلف فایل های صوتی از جمله.wav ، .mp3 و .cda را نام برد. کیفیت کارت صدا و بلندگوها هر دو بر کیفیت کلی سیستم رایانه تأثیر می گذارد. کارت معمولی دارای رابطی است که در پشت کامپیوتر با پورت های ورودی و خروجی مختلف از جمله پلاگین بلندگو موجود است. اکثر کارت های صدا همچنین دارای یک درگاه خطی برای گوش دادن یا ضبط از یک دستگاه خارجی مانند پخش کننده صوتی دیجیتال هستند.. ممکن است برای شنیدن پخش دستگاه به تنظیمات نرم افزاری نیاز باشد.

یک کارت صدا معمولاً دارای نرم افزار و درایور اختصاصی است ، اگرچه سیستم عامل های استاندارد مایکروسافت به طور خودکار درایورهای کارت های محبوب را شناسایی و بارگذاری می کند. نرم افزار با کارت ارتباط برقرار می کند تا کاربر بتواند پارامترها و کنترل ها را تنظیم کرده و سخت افزارها را بررسی کند. همچنین ممکن است با ابزارهایی برای ضبط، رایت، ویرایش یا آهنگسازی همراه باشد.

دستگاه های پیشرفته دارای تطبیق پذیری بیشتری برای هستند. ممکن است شامل یک پورت صدای دیجیتال، رابط midi یا پورت های ورودی/خروجی Sony-Philips Format Interface Digital (SPDIF)  باشد. برخی از آنها دارای رابط جلویی هستند که ممکن است دارای خط دوم ، پورت های ابزار برای ضبط موسیقی اصلی، جک هدفون با کنترل میزان صدا، Firewire®  یا سایر گزینه ها باشد.

به طور کلی، کارت های صدای گران تر دارای نرم افزارهای پیشرفته ای برای ویرایش و ضبط هستند. آنها همچنین از صدای فراگیر برای تجربه صوتی با کیفیت بالا پشتیبانی می کنند. این موضوع برای شنوندگان صوتی و گیمرها یکسان است.

 

امروزه بسیاری از مادربردها دارای کارت صدا هستند. برای استفاده از کارت برتر شخص ثالث که جداگانه خریداری و نصب شده است، می توان آنها را غیرفعال کرد، اگرچه دستگاه داخلی به احتمال زیاد برای کسانی که نسبت به کیفیت صدا حساس نیستند مناسب است، اما بعضی از افراد با توجه به علاقه و یا حرفه ای که در آن مشغول به کار هستند، کیفیت صدا برای آن ها بسیار مهم باشد.

 

چرا به کارت صدا نیاز داریم

اکثر مادربردهای رایانه دارای تراشه هستند، اما تراشه ای که در کارت صدای اختصاصی رایانه استفاده می شود صدای بهتری تولید می کند. در حقیقت یک تراشه صوتی پیشرفته معمولاً شامل دسته هایی است که دارای ویژگی هایی مانند پیش تقویت کننده، فرمت های صوتی عالی یا حتی صدای فراگیر مجازی است.

یکی دیگر از عملکردهای خوب کارت صدا کامپیوتر، قابلیت افزایش خروجی صدا است. فرقی نمی کند صدای داخلی استفاده شود، اما تقریباً همه مادربردها حدود 5.1 صدا را از طریق جک های 3.5 میلی متری صدا ارائه می دهند. با این حال برخی از کارت های صدا می توانند با توجه به تعداد محدودی از گزینه های نرم افزاری، آن را مدیریت کنند، بنابراین گزینه های کمی برای تنظیم خروجی صدا به میل، سلیقه و ترجیح شخصی شما باقی می ماند. علاوه بر این ، یک کارت صدا حداقل باید رایانه شما را با خروجی های رایج سیستم سینمای خانگی مانند S/PDIF یا با صدای 7.1 سازگار کند.

در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی مراحل اتصال و فعالسازی کارت صدا به سیستم را به صورت گام به گام دنبال کنیم.

 

مرحله یک- کیس خود را باز کنید

اطمینان حاصل کنید که به کارت صدا احتیاج دارید. تقریباً همه رایانه های مدرن دارای کارت صدا در مادربرد هستند. با جستجوی جک های بلندگو در پشت رایانه می توانید دوباره بررسی کنید که کارت صدا تعبیه شده است. کارت های صدا فقط برای موزیسین ها و رایانه های استودیویی برای ضبط صدا یا رایانه های بسیار قدیمی که دارای صدای داخلی نیستند ضروری است.

 

مرحله دوم – کامپیوتر خود را خاموش کرده و تمام کابل ها را بردارید

کامپیوتر خود را خاموش کرده و تمام کابل ها را بردارید. این به شما امکان می دهد رایانه خود را به مکانی منتقل کنید که به شما امکان دسترسی آسان به آن را می دهد. رایانه را روی یک میز قرار دهید

پانل کناری رایانه خود را بردارید. بیشتر موارد جدید دارای پیچ شستی هستند، اما ممکن است به پیچ گوشتی نیاز داشته باشید. پیچ ها از پشت کامپیوتر جدا کنید. پنل طرف مقابل مادربرد را بردارید و کنار بگذارید.

 

مرحله سوم – گرد و غبار داخل کیس را پاک کنید

گرد و غبار را پاک کنید از آنجا که رایانه شما باز است ، باید از این فرصت استفاده کنید و گرد و غبار ایجاد شده در داخل کیس را پاک کنید. گرد و غبار زیاد می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد شود، که می تواند منجر به خرابی اجزای سیستم شما شود. از هوای فشرده برای حذف گرد و غبار و آلودگی تا حد ممکن استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که به تمام گوشه کناره ها را به خوبی پاک کرده اید.

 

مرحله چهارم – نصب کارت صدا

محل اسلات PCI را پیدا کنید. اینها شکاف هایی هستند که می توانید کارت های توسعه را در آنها نصب کنید. اسلات های PCI معمولاً سفید هستند و ممکن است 1-5 عدد از آنها را داشته باشید. شکاف ها با پانل های جدا شونده در پشت کیس قرار گرفته اند. اگر در شناسایی اسلات PCI مشکل دارید، دفترچه راهنمای مادربرد خود را بررسی کنید. اگر شماره مدل مادربرد را دارید، می توانید این را به صورت آنلاین جستجو کنید.

اتصال کارت صدا

مرحله پنجم – اتصال کارت صدا

اگر کارت صدا قدیمی را با یک کارت صدای جدید عوض می کنید، کارت صدا موجود را بردارید. نصب دو کارت منجر به درگیری سخت افزاری می شود. پیچ محکم کننده کارت را روی کیس خود بردارید و کارت را مستقیماً از شکاف بیرون بکشید.

  • ممکن است لازم باشد کارت صدا را از درایو CD/DVD جدا کنید.
  • قبل از برداشتن کارت قدیمی، مطمئن شوید که بلندگوهای متصل به کارت صدای قدیمی قطع شده اند.

کارت جدید را وارد کنید. در صورت نصب کارت جدید، صفحه محافظ گرد و غبار مربوطه را از پشت جدا کنید. مطمئن شوید که شکاف ها با کارت هم راستا بوده و کارت را مستقیماً به سمت پایین محکم فشار دهید. کارت را به زور به شکاف وارد نکنید و اطمینان حاصل کنید که پورت های پشتی هم راستا باشد.

کارت را با یک پیچ محکم کنید. یک پیچ را به زبانه فلزی که کارت را به شاسی کامپیوتر محکم می کند، پیچ کنید. آن را بیش از حد سفت نکنید، اما مطمئن شوید که کارت به خوبی روی قاب محکم شده است.

کارت صدا را به درایو CD/DVD وصل کنید (اختیاری). برخی از کارت های صدای قدیمی ممکن است با یک کابل کوچک به درایو CD/DVD متصل شوند. این تقریباً در همه رایانه های جدید اختیاری است، زیرا این اتصال اکنون توسط سخت افزار انجام می شود.

کیس را ببندید. پنل کناری را به کامپیوتر برگردانید و آن را محکم کنید. کامپیوتر را پشت میز کار خود قرار دهید و کابل ها را دوباره به برق وصل کنید.

 

مرحله ششم- اسپیکرها را وصل کنید

اسپیکرهای خود را در اطراف رایانه خود تنظیم کنید. اطمینان حاصل کنید که کانال های چپ و راست در سمت راست قرار دارند. از قرار دادن ساب ووفر در گوشه یا بالای دیوار خودداری کنید.بلندگوها را به کارت صدا وصل کنید. پورت های کارت صدا را بررسی کنید. این پورت ها دارای کد رنگی هستند و باید با رنگ کابل های بلندگوی شما مطابقت داشته باشند.

  • سبز – بلندگوهای جلویی یا هدفون
  • سیاه – بلندگوهای عقب
  • نقره ای – بلندگوهای جانبی
  • نارنجی – مرکز/ساب ووفر
  • صورتی – میکروفون

 

مرحله هفتم – نصب درایور کارت صدا

سیستم خود را روشن کنید و. منتظر بمانید تا ویندوز بالا بیاید. کارت صدای شما باید به طور خودکار توسط ویندوز شناسایی شود و درایورها به طور خودکار نصب می شوند.

درایورهای کارت صدا را نصب کنید. اگر ویندوز نمی تواند درایورهای صحیح کارت صدا را نصب کند، باید درایورها را به صورت دستی نصب کنید. از دیسک همراه با درایو استفاده کنید یا درایورهای کارت صدا را از سایت شرکت سازنده آن دانلود کنید

بلندگوها را تست کنید. مطمئن شوید که بلندگوهای شما روشن هستند و میزان صدا زیاد است. روی نماد میزان صدا در نوار ابزار سیستم خود کلیک کنید. وقتی از لغزنده برای تنظیم میزان صدا استفاده می کنید ، صدای آزمایشی از بلندگوهای شما پخش می شود. اگر نماد صدا وجود ندارد، ممکن است کارت صدا شما به درستی نصب نشده باشد. مطمئن شوید که درایورها به درستی نصب شده اند.

5/5 - (1 امتیاز)
سبد خرید