امروز میخواهیم در مورد یکی از خطرناک ترین مشکلات لپ تاپ ایسوس صحبت کنیم. ممکن است برایتان پیش آمده باشد که هنگام کار کردن با لپ تاپ ناگهان با یک صفحه آبی مواجه شوید. نمایش صفحه آبی لپ تاپ ایسوس نشان دهنده یک مشکل جدی در بخشهای سخت افزاری و نرم افزاری است. به همین دلیل امیدواریم با این مشکل رو به رو نشده باشید. ارور صفحه آبی یا BSOD (Blue Screen of Death) یا صفحه آبی مرگ بیشتر به علت خرابی قطعات داخلی لپ تاپ به وجود می آید. این مشکل در خوش بینانه ترین حالت ممکن به دلیل معیوب بودن درایورها باشد. زمانی که صفحه آبی به نمایش در می آید معولا ویندوز پیغام خطای توقف را صادر میکند و به دنبال آن سیستم عامل کرش میکند و متوقف میشود. تنها راه حل موجود در این شرایط ریست کردن لپ تاپ ایسوس است که این راه هم ممکن است باعث فرمت شدن لپ تاپ و حذف فایلها شود. اگر شما از کاربران لپ تاپ ایسوس هستید و با چنین مشکلی دست و پنجه نرم میکنید پیشنهاد ما به شما مراجعه به نمایندگی تعمیرات لپ تاپ ایسوس است. اما ما در ادامه مطالبی در رابطه با برطرف کردن این مشکل روش هایی را به شما آموزش میدهیم.
به چه دلایلی صفحه نمایش لپ تاپ ایسوس آبی میشود؟
دلایل متعددی میتواند باعث ایجاد این اختلال در لپ تاپ شود. اما دلایل اصلی ایجاد صفحه آبی در لپ تاپ میتواند یکی از عوامل زیر باشد:
- داغ کردن اجزای لپ تاپ ایسوس
- نقص در تنظیمات بایوس
- سنگین بودن حجم برنامهها داخل لپ تاپ
- انواع خطا هارد درایور
- مشکلات سخت افزاری
- مشکل در RAM
راه کارهای رفع مشکل صفحه آبی مرگ در لپ تاپ ایسوس
برای رفع مشکل صفحه آبی مرگ در لپ تاپ روشهای متعددی وجود دارد. اولین و مهمترین کار هنگام ایجاد این مشکل کاری انجام ندهید و با توجه به ناگهانی بودن این اتفاق یا آخرین تغییراتی که قبل از نمایش این ارور انجام دادید میتوانید یکی از مراحل زیر را انتخاب کنید.
مشکلات سخت افزاری
اگر آبی شدن صفحه نمایش به دلیل مشکلات سخت افزاری باشد معمولا پیغام خطای IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL نمایش داده میشود. این پیغام نشان دهنده ناسازگاری یکی از قطعات با بقیه اجزا میباشد. قطعات سخت افزاری برای ارتباط با یکدیگر از IRQ و یا درخواست وقفه استفاده میکند. این کانال باید برای هر قطعه به شکل ویژه اختصاص پیدا کند تا لپ تاپ به درستی کار کند. برای پیدا کردن مشکلDevice Manager ویندوز را باز کنید. کنار قطعات اگر علامت تعجب زرد رنگ وجود داشت نشان دهنده این است که این قطعه به درستی کار نمیکند. برای رفع مشکل صفحه آبی مرگ در لپ تاپ ایسوس باید قطعه ترمیم یا تعویض شود. برای تعمیرات حتما به نمایندگی تعمیرات لپ تاپ مراجعه نمایید، زیرا تعمیر قطعات لپ تاپ کار بسیار مهم و حساسی است و حتما باید توسط کارشناسان زبده و حرفه ای باید اجام شود.
مشکل در تنظیم BIOS
در تمام لپتاپهای ایسوس، بخشی به نام بایوس وجود دارد که معمولاً با کلیدهای F این صفحه باز میشود. این صفحه شامل تنظیمات سخت افزاری لپ تاپ شما است. اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید به هیچ وجه دست به تنظیمات این بخش نزنید. تغییرات در تنظیمات BIOS ممکن است عامل ایجاد صفحه آبی ویندوز باشد. تنظیمات بایوس بسیار حساس است و تغییرات در چنین تنظیماتی خطرناک است مگر اینکه در این زمینه اطلاعات کامل را داشته باشید. اگر در آن تغییراتی ایجاد کردهاید تنظیمات را ریست کنید. تغییرات بایوس از شایع ترین دلایل آبی شدن صفحه کامپیوتر میباشد.
مشکل در RAM
یکی دیگر از مشکلات رایج، مربوط به خطای RAM است. مشکلات رم لپ تاپ با پیام BAD_POOL_HEADER گزارش میشود. با وجود این پیام احتمال زیاد اتصالات RAM شما مشکل پیدا کرده که در این صورت یا اتصال قطعه شل شده یا دارای مشکل است. توصیه میکنیم به هیچ عنوان بصورت شخصی اینکار را نکنید و به مرکز تعمیرات ایسوس مراجعه کنید.
وجود ویروس در ویندوز
برخی ویروسها میتوانند عامل ارور صفحه آبی مرگ ویندوز لپ تاپ ایسوس شوند. معمولا ویروسیهایی که بخش بوت را آلوده میکنند باعث ارور صفحه آبی میشود.. برای از بین بردن ویروسها یک آنتی ویروس خوب نصب کنید. بد افزارها میتوانند ویندوز شما را دچار مشکل کنند و باعث شود که با صفحه آبی خالی رو به رو شوید. توصیه ما به شما این است که از نسخه رایگان نرم افزار Malwarebytes برای اسکن سیستم عامل لپ تاپ استفاده کنید. این نرم افزار همه بد افزارهای موجود در لپ تاپ را شناسایی و آنها را حذف خواهد کرد. بعد از اسکن و یافتن فایل خطرناک توسط این اپلیکیشن، سیستم را ریستارت کنید و مطمئن شوید که دیگر خبری از صفحه آبی نیست.
خطای هارد درایو
وجود بد سکتور یا خرابی قعطات میتواند یکی از عوامل ارور صفحه آبی میباشد. مشکلاتی مانند خرابی قطعات هارد یا اتصال کابل هارد به مادربورد میتواند از دلایل این موضوع باشد. بنابراین باید تجهیزات لپ تاپ را مورد بررسی قرار دهید و باز تأکید میکنیم اگر تخصص لازم برای انجام این کار را ندارید، بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید.
داغ کردن اجزای لپ تاپ ایسوس
با اضافه کردن فن و خنک کردن سیستم میتوانید این مشکل را حل کنید.
جدا کردن حافظه و قطعات جانبی
آیا به تازگی دستگاه جدیدی را به لپ تاپ ایسوس خود اضافه کردهاید.گاهی اوقات، ممکن است بعد از اتصال یک سخت افزار جدید مانند کارت گرافیک یا USB یک پیغام تحت عنوان Blue Screen of Death را مشاهده میکنید. در این حالت سه دلیل برای بروز مشکل صفحه آبی مرگ در لپ تاپ ایسوس وجود دارد.
- سخت افزار با ویندوز سازگار نیست.
- سخت افزار خراب است.
- به دلایلی سیستم سعی در نصب درایور اشتباه دارد.
آبی شدن صفحه نمایش لپ تاپ ایسوس ممکن است به دلیل ناهماهنگی سخت افزار یا درایور اتفاق بیفتد. برای تست این موضوع سخت افزارهای غیر ضروری مثل فلش USB، کابلهای Ethernet یا HDMI، کنترلهای بازی و..، کابل پرینترها و مموری کارت و … را از کامپیوتر جدا کنید. سپس به شکل عادی از لپ تاپ استفاده کنید تا ببینید که آیا باز هم با این مشکل رو به رو میشوید یا خیر. در صورت بروز دوباره مشکل باید قطعه معیوب را شناسایی و مشکل آن را حل کنید یا آن را تعویض نمایید.
در ادامه
گاهی ممکن است علت نمایش بلو اسکرین یا صفحه آبی مرگ به دلیل انجام یک تغییر سخت افزاری یا نرم افزاری روی لپ تاپ باشد. این تغییرات گاهی اوقات میتوانند مشکل ایجاد کنند و باعث شوند برخی از فایلها هم خوانی نداشته باشند. موضوعی که در نهایت عملکرد ویندوز را دچار اختلال میکند. پیدا کردن تغییرات و به یاد داشتن آنها میتواند بسیار کمک کننده باشد. برای مثال، اگر یک پرینتر جدید به لپ تاپ نصب کردهاید، کابل را از سیستم جدا کنید و مطمئن شوید که مشکل به دلیل اتصال پرینتر با کامپیوترتان نیست.
اگر همچنان مشکل باقی ماند، آخرین به روزرسانیهای ویندوز را از مسیر Settings > Update & Security > Windows Update و کلیک کردن روی گزینه View Update history بررسی نمایید. در لیست صفحه بعد، گزینه Uninstall updates را از بالای صفحه انتخاب نمایید و آخرین به روزرسانیهای اعمال شده روی سیستم عامل را بررسی کنید و با بازگرداندن آن ها به حالت قبل، ببینید که آیا مشکل آبی شدن صفحه لپ تاپ حل میشود یا نه. موضوع دقیقا در رابطه با نرم افزارها هم صدق میکند. شاید به دلیل نصب یک نرم افزار جدید لپ تاپ ایسوس دچار مشکل شده باشد. به همین دلیل بعضی از نرم افزارهایی که پیشتر نصب کرده اید را پاک نمایید.
راه اندازی مجدد در حالت امن یا Safe mode
اگر صفحه آبی باعث شده نتوانید از محیط معمولی ویندوز استفاده کنید کافیست لپ تاپ ایسوس را با حالت safe mode بالا بیاورید و به وسیله Safe mode صفحه آبی ویندوز را عیب یابی کنید. برای اجرای Safe mode یا حالت امن در ویندوز مراحل زیر را دنبال کنید.
ابتدا استارت منو را بزنید و به قسمت ریستارت ویندوز بروید. سپس دکمه Shift را نگه دارید و روی ریستارت ویندوز کلیک کنید.
سپس در صفحه نمایان شده گزینه Advanced options را اتنخاب کنید.
حالا برای رفتن به حالت سیف مود ویندوز گزینه Start-Up settings را انتخاب کنید و سپس لپ تاپ را ریستارت کنید.
بعد از ریستارت شدن، صفحه زیر نمایان میشود. از بین گزینه های 4 و 5 و 6 میتوانید یکی را با گزینه های F4,F5,F6 انتخاب کنید.
کدهای صفحه آبی مرگ در لپ تاپ ایسوس
گاهی امکان دارد زمان بروز مشکل صفحه آبی مرگ بر روی نمایشگر یک کد نشان داده شود. در ابتدا ممکن است که به نظر شما این کد بی معنی باشد، اما ابزاری برای تعیین علت بروز صفحه آبی است. دانستن کدها برای عیب یابی و رفع مشکل بسیار مورد نیاز است.
0x0000000A | ویندوز و یا یک درایو راه انداز قطعات لپ تاپ دچار مشکل شده است. |
0x0000000B | قطعه ای که به شکل دستی به لپ تاپ اضافه شده پشتیبانی نمیشود. |
0x0000000C | حافظه رم بیش از حد پر شده است. |
0x0000000F | خطا در مورد سخت افزار نصب شده جدید |
0x00000021 | هارد یا سیستم عامل خراب است. |
نرم افزار blue screen view
ویندوز که دچار مرگ میشود صفحه آبی چند ثانیه ظاهر و کد توقف نمایش داده میشود. بعد از آن بلافاصله سیستم ریست میشود. در این فرصت کم کاربر نمیتواند خطا را شناسایی کند. برای رفع این مشکل از نرم افزار blue screen view میتوان استفاده کرد. این نرم افزار با خواندن فایل با فرمت DMP از صفحه آبی، علت بروز خطا را اعلام میکند. این نرم افزار علت خطا را به همراه زمان دقیق وقوع و اطلاعات کامل آن در اختیار ما قرار میدهد.
نمایندگی تعمیرات لپ تاپ ایسوس
نمایندگی تعمیرات لپ تاپ ایسوس به عنوان یکی از تخصصی ترین مراکز ارائه دهنده خدمات تعمیری لپ تاپ، رفع کامل مشکلات انواع لپ تاپ های این برند را وظیفه اصلی خودش میداند. این نمایندگی از حضور کارشناسانی بهره میبرد که علاوه بر دانش فنی بالا در زمینه آی تی، تجربه قابل توجهی در زمینه تعمیرات لپ تاپ دارند. همکاران ما میتوانند مشکلات و ایرادهای نرم افزاری و سخت افزاری انواع لپ تاپ را به شکل حرفه ای و تخصصی ترمیم کنند.
مدیریت نمایندگی ایسوس در راستای ارائه خدمات با کیفیت تر به کاربران عزیز، این مجموعه رو به پیشرفته ترین قطعات و ابزار تعمیراتی مجهز کرده است. فرایند بررسی و تعمیر لپ تاپ در نمایندگی تخصصی تعمیرات لپ تاپ ایسوس با به روزترین متدهای روز دنیا انجام میشود و شما میتوانید از رفع مشکلات لپ تاپ کاملا مطمئن باشید.
شرکت ایسوس توتال ارائه دهنده خدمات تعمیر تبلت ایسوس، تعمیر موبایل ایسوس، تجهیزات شبکه، تعمیر آل این وان ایسوس می باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.