رمز گذاری روی درایوهای لپ تاپ با کمک ویژگی Bitlocker encryption انجام میشود. کاربر میتواند پسوردهای مشخصی را برای درایوهای لپ تاپ در ویندوز تنظیم کند تا امنیت سیستم خود را بالا ببرد. تنها کافی است سرویس Bitlocker encryption را فعال کنید تا بتوانید درایوهای مورد خود را رمز گذاری کنید. بعد از رمز گذاری روی درایوها در ویندوز، برای وارد شدن به پوشه ها باید پسورد را وارد نمایید. نکته جالب این جاست که این که ویژگی حتی برای پسورد گذاری بر روی فلش دیسک هم کاربرد دارد. در ادامه نحوه رمز گذاری درایو در ویندوز را به شما آموزش می دهیم. تیم تعمیر لپ تاپ ایسوس هم برای ارائه خدمات تخصصی در این زمینه، کنار شما می باشد.
BitLocker چیست؟
نرم افزار BitLocker یکی از بهترین برنامههای امنیتی مایکروسافت می باشد که به کاربران ویندوز این امکان را میدهد که با Encryption (رمز گذاری کردن) روی اطلاعات شخصی و محرمانه خود، از امنیت اطلاعات و دادههایشان مطمئن شوند.
نکته: برای رمز گذاری درایوهای لپ تاپ با Bitlocker در ویندوز ۸ و ۱۰ از نسخههای Enterprise ،Pro یا Education استفاده نمایید.
شیوه رمز گذاری روی درایو لپ تاپ
برای رمز گذاری روی درایوهای مورد نظر خودتان در ویندوز، باید از طریق کنترل پنل اقدام کنید.
- در منوی استارت، Control Panel را جستجو کنید و وارد آن شوید.
- سپس در صفحه باز شده گزینه BitLocker Drive Encryption را انتخاب نمایید.
- در قسمت Operating system drive درایوی که میخواهید برایش رمز بگذارید را انتخاب کنید.
- سپس، روی گزینه Turn on BitLocker کلیک نمایید.
- در این مرحله، سیستم وضعیت درایو را بررسی می کند، این کار ممکن است کمی طول بکشد.
- در ادامه رمز گذاری درایوها در ویندوز پنجره ای برای شما باز می شود که باید در آن، گزینه اول یعنی Use a password to Unlock the Drive را انتخاب کنید و رمز خود مورد نظر را وارد نمایید.
- گزینه دوم Use my Smart Card to unlock the drive به شما این امکان را می دهد که با استفاده از کارت هوشمند درایو را باز کنید.
- در گزینه Use a password to Unlock the Drive در فیلدهای مشخص شده رمز عبور مشخصی وارد نمایید.
- در این مرحله، گزینه Next را بزنید.
- در گام آخر، در صفحه باز شده باید از گزینه های موجود یکی را برای بازگرداندن رمز عبور خود انتخاب کنید و مجددا Next را بزنید.
اضافه کردن کلید بازیابی رمز یا Recovery Key
اگر رمز عبور خود را فراموش کردید از Recovery Key یا کلید بازیابی برای دسترسی به اطلاعاتی که رمزگذاری کرده اید استفاده کنید؛ مراحل آن به ترتیب در ادامه توضیح داده ایم:
در مرحله How do you want to backup your recovery key امکان ذخیره کلید بازیابی را مشخص نمایید.
گزینه Save to your Microsoft Account کلید بازیابی رمز را در حساب کاربری مایکروسافت ذخیره میکند.
گزینه save to file به شما این امکان را میدهد که مکان ذخیره Recovery Key را در لپ تاپ مشخص کنید.
نمیتوانید کلید بازیابی را در یک پوشه مثلا خود درایو c:\ ذخیره کنید؛ باید آن را در پوشههای زیرمجموعه یک درایو ذخیره کرد.
توجه کنید که کلید بازیابی را حتماً در بخشی ذخیره کنید که در مواقع ضروری از آن استفاده کنید، زیرا اگر رمز را فراموش کنید و Recovery Key را نیز گم کردید، باید کلاً با اطلاعات encrypt شده خداحافظی کنید. بعد از ذخیره کلید بازیابی کلید Next را انتخاب کنید و به مرحله بعدی بروید.
چه مقدار از فضای Drive را می توان رمزگذاری کرد؟
نرم افزار BitLocker این قابلیت را به شما می دهد که فضایی را که میخواهید رمزگذاری کنید، مشخص باشد.
به شکل زیر توجه کنید:
Encrypt used disk space only (faster and best for new PCs and drives):
با انتخاب این گزینه فقط قسمتی از درایو که استفاده می کنید رمز گذاری میشود. مثلاً اگر فضای درایو ما ۱۰۰ گیگ باشد، ولی ۱۰ گیگ آن مورد استفاده قرار گرفته باشد، فقط آن ۱۰ گیگ رمز گذاری میشود و زمان کمتری برای تکمیل فرایند encryption صرف میشود.
Encrypt entire drive (slower but best for PCs and drives already in use):
با انتخاب گزینه بالا، کل درایو رمزگذاری میشود، اما زمان بیشتری جهت فرایند encryption صرف میشود و باید برای رمز گذاری کل درایو صبر کنید. برای اینکه رمز گذاری زمان کمتری ببرد، بهتر است گزینه Encrypt used disk space only را انتخاب کنید و دکمه Next را زده و به مرحله بعد بروید.
الگوریتم رمز گذاری
نرم افزار Bitlocker به شکل پیش فرض از الگوریتم AES با متد Chiper Block Chainer برای رمزگذاری روی hard disk sector استفاده میکند. ولی به دنبال متد امنتری هستید، متد XTS را انتخاب نمایید.
با توجه به عکس زیر مراحل بعد را برای شما توضیح می دهیم:
New encryption mode (best for fixed drives on this device):
با انتخاب گزینه بالا این امکان برای شما فراهم میشود که از الگوریتم AES با متد XTS (که بسیار امن است)، استفاده کنید. همچنین این گزینه برای درایوهای ثابت قابل استفاده است.
Compatible mode (best for drives that can be moved from this device):
این گزینه را مواقعی که میخواهید درایو encrypt شده با سیستمعاملهای قدیمی مانند Windows 7 یا Windows 8 سازگار باشد انتخاب کنید. و یا این که خواستید برای درایوهای قابل حمل مانند USB Flash یا External Hard برای رمز گذاری روی درایوها استفاده کنید. سپس گزینه Next را انتخاب کنید.
رمزگذاری درایو لپ تاپ
در آخرین مرحله گزینه Start Encryption را انتخاب کنید تا رمز گذاری آغاز شود. زمان رمز گذاری به عواملی مانند حجم درایو، نوع دیسک، انتخاب فضا برای رمز گذاری، سرعت و قدرت CPU بستگی دارد. بعد از تمام شدن رمز گذاری، در My Computer بر روی درایو مورد نظر آیکون قفل دیده می شود.
اگر لپ تاپ یا کامپیوتر خود را restart کنید یا این که درایو encrypt شده را از سیستم جدا کنید و دوباره وصل کنید، این درایو در وضعیت Lock باقی می ماند که باعث میشود دسترسی به اطلاعات غیر ممکن شود.
برای دسترسی به اطلاعات درایوی که قفل کردید، رمز عبوری انتخابی در مرحلهی اول را وارد کنید. اگر رمز خود را فراموش کرده اید، می توانید از کلید بازیابی برای دسترسی به اطلاعات encrypt شده استفاده نمایید.
مخفی سازی و قفل کردن درایوها
یکی از روش های مخفی سازی و قفل کردن درایوها در ویندوز استفاده از Group Policy می باشد. برای استفاده از Group Policy مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا بر روی گزینه Start کلیک نمایید و گزینه Run را انتخاب کنید تا اجرا شود. سپس ، عبارت msc را تایپ و Enter را فشار دهید.
- پنجره Group Policy برای شما باز می شود. ابتدا بر روی User Configuration کلیک کرده و سپس گزینه Administrative Templates را انتخاب کنید. در این مرحله بر روی Windows Components کلیک کنید و Windows Explorer یا File Explorer را انتخاب نمایید.
- سپس در ستون سمت راست Hide these specified drives in My Computer را انتخاب کنید و بر روی آن دو بار کلیک کنید. گزینه Enabled را انتخاب و بر روی درایوی که قصد مخفی کردن آن را دارید کلیک کنید و در نهایت بر گزینه Ok را انتخاب نمایید.
- دوباره در قسمت سمت راست پنجره روی Prevent access to drives from My Computer دو بار کلیک کرده و مجددا مراحل بالا را تکرار کنید. پنجره Group Policy را ببندید و لپ تاپ خود را ریستارت کنید. با این روش درایوهای شما مخفی خواهند شد.
کلام آخر
در این مقاله آموزشی، آموزش نحوه رمز گذاری روی درایوهای لپ تاپ را در اختیار شما قرار دادیم. به آموزش گام به گام شیوه رمز گذاری درایوها با استفاده از BitLocker پرداختیم. شما میتوانید روش های دیگر رمزگذاری درایوها و همچنین سوالات خود را در سایت نمایندگی ایسوس با ما به اشتراک بگذارید.
نمایندگی ایسوس ارائه دهنده خدمات تعمیر تبلت ایسوس، تعمیر موبایل ایسوس، تجهیزات شبکه، تعمیر آل این وان ایسوس می باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.