وبلاگ

هک شدن لپ تاپ
دسته بندی:

فهرست مطالب

آموزش جلوگیری از هک شدن لپ تاپ

هک شدن لپ تاپ، اتفاقی بسیار نگران کننده است مخصوصا زمانی که اطلاعات مهمی در لپ تاپ دارید و نمی‌خواهید دست کسی به آنها برسد. اما همیشه احتمال این اتفاق وجود دارد؛ مگر آن که با روشها و ترفندهای جلوگیری از هک شدن لپ تاپ آشنا باشید. در این شرایط میتوانید با مراقبت از لپ تاپ خود، احتمال نفوذ هکرها به سیستم را به پایین ترین حد برسانید. راههای متفاوتی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد که در ادامه آنها را به طور کامل آموزش می دهیم. اگر علائمی مانند باز نشدن بعضی از برنامه ‌ها، پاک شدن خود به خودی فایلها، تغییر رمز عبور، قرار گرفتن اطلاعات در شبکه اینترنت، نصب شدن برنامه جدید، تغییر محتویات فایلها و … را مشاهده کردید، به احتمال زیاد لپ تاپ شما هک شده است.

جلوگیری از هک شدن لپ تاپ

هر 39 ثانیه یک بار هک انجام می‌شود. درآمد هکرها بیشتر از قاچاقچیان مواد مخدر است و گزارش شده 6 تریلیون دلار تا سال 2021 صرف جرایم سایبری شده است. هکرها کار خود را با بدافزار Malware انجام می‌دهند و به این طریق می توانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. در کل از بدافزارها با اهداف شرورانه استفاده می‌شود. لپ تاپ های خانگی و شرکت‌های کوچک معمولا هدف هکرها قرار می‌گیرند چون ریسک جرایم امنیتی را دست کم می‌گیرند و راهکارهای تامین امنیت را جدی نمی‌گیرند یا این که بودجه‌ای برای آن ندارند.

روشهای جلوگیری از هک شدن لپ تاپ

خیلی از هکرها از این مهارت برای سود و باج گیری از دیگران استفاده می کنند. البته نا گفته نماند نا آگاهی کاربران نیز به آنها کمک می کند. اما نگران نباشید؛ کافی است روشهایی را که در ادامه مقاله معرفی می کنیم اجرا کنید تا علاوه بر جلوگیری از هک شدن لپ تاپ، امنیت آن را نیز افزایش دهید.

 

هک شدن لپ تاپ

هک شدن لپ تاپ

 

نصب آنتی ویروس

ویروس‌ها و بدافزارهای کامپیوتری در همه جا وجود دارند. آنتی ویروس از لپ تاپ شما در برابر برنامه‌ها یا کدهای غیر مجازی که به سیستم عامل لپ تاپ حمله می‌کنند محافظت می‌کند. از اولین نشانه‌های ویروسی شدن لپ تاپ این است که سرعت کامپیوتر و لپ تاپ تان کم شده یا فایل‌هایی از سیستم پاک شده‌ است. آنتی ویروس نقش حاتی در محافظت از لپ تاپ شما دارد و این کار را با تشخیص Threat  ها و پاک کردن آنها انجام می‌دهند. آنتی ویروس‌های پیشرفته به صورت اتوماتیک آپدیت می‌شوند تا بتوانند در برابر ویروس های جدیدی که روزانه تولید می‌شود مقاوم باشد. بعد از نصب آنتی ویروس از آن استفاده کنید و برنامه منظمی برای اسکن داشته باشید تا لپ تاپ شما همیشه بدون ویروس بماند. به خاطر داشته باشد فقط از یک آنتی ویروس استفاده کنید و هیچگاه دو برنامه آنتی ویروس را همزمان نصب نکنید. همچنین اگر در این زمینه تخصصی ندارید از یک تکنسین در زمینه تعمیر لپ تاپ ایسوس برای بررسی دوره ای لپ تاپ کمک بگیرید.

نصب نرم افزار UnHackMe

یکی دیگر از اقداماتی که به شما کمک می کند لپ تاپ‌تان در مقابل هکرها ایمن شود، استفاده از نرم افزار UnHackMe است. این برنامه ضمن بررسی دقیق فایل ها و برنامه ها، از هک شدن لپ تاپ جلوگیری کنید.

استفاده از پسوردهای پیچیده

مهمترین راه برای جلوگیری از هک شدن استفاده از پسوردهای امن است. هرچه پسورد امن‌تر باشد، کار هکر بسیار سخت‌تر است. رمزها باید حداقل 8 حرف، و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک و اعداد وعلایم باشند. هکرها از ابزاری استفاده می کنند که به راحتی پسوردهای کوتاه را در چند دقیقه هک می‌کنند. هرچه پسورد طولانی تر و پیچیده تر باشد امنیت سیستم نیز بیشتر است. از ترکیب هایی که نشانگر تاریخ تولد یا دیگر اطلاعاتی که به خودتان مربوط است استفاده نکنید. از پسوردهای تکراری که چندین جا ثبت کرده‌اید استفاده نکنید. اگر نگران این هستید که پسوردها را فراموش می‌کنید، می‌توانید از برنامه‌های Password Manager مانند Dashlane و Lastpass و Password Boss استفاده نمایید. پسوردها هیچ کجا ثبت نکنید، به کسی نگویید یا توسط پیامک و ایمیل برای کسی ارسال نکنید.

توجه به ایمیل های مشکوک

یکی از راههای نفوذ هکرها به لپ تاپ، ارسال ایمیل های مخرب است. این روش کاملا قابل کنترل است. برای جلوگیری از هک شدن لپ تاپ، کافی است ایمیل های ناشناس و مشکوک را به هیچ عنوان باز نکنید.

 

هک شدن لپ تاپ

هک شدن لپ تاپ

 

به روز رسانی سیستم عامل، برنامه ها و مرورگرها

همیشه آپدیت جدید برای سیستم عامل و برنامه‌های لپ تاپ نصب کنید. معمولا این آپدیت‌ها حفره‌های امنیتی را اصلاح می‌کنند تا از دسترسی هکرها به سیستم جلوگیری شود. حریم شخصی و امنیت در مرورگرها هر روز پیچیده‌تر از قبل می‌شود. همیشه تنظیمات امنیتی مرورگر را انجام دهید و مرورگر را به روز نگه دارید. به این طریق از اینکه وب سایتی، حرکات شما را دنبال کند جلوگیری خواهد کرد و حریم شخصی آنلاین شما افزایش می‌یابد. همچنین می‌توانید از مرورگرهای خصوصی نیز استفاده کنید مثل گوگل کروم Incognito و Tor و DuckDuckGo.

رمزگذاری هارد دیسک

تمام اطلاعات مهم شما در هارد دیسک ذخیره می شود. اگر بتوانید همین بخش را به اندازه کافی ایمن کنید، تا حد قابل توجهی از هک شدن سیستم پیشگیری خواهید کرد.

از کامپیوتر و لپ تاپ خود بکاپ داشته باشید

اگر از هارد خود بکاپ ندارید حتما در اولین فرصت این کار را انجام دهید. اهمیت بکاپ گیری از اطلاعات زمانی مشخص می‌شود که هکر به لپ تاپ شما نفوذ کرده است. اگر بکاپ داشته باشید می‌توانید به محض هک شدن، اطلاعاتتان را جایگزین کنید. قابلیت‌ File History در ویندوز می‌تواند نقطه خوبی برای شروع باشد. هاردهای اکسترنال فضای مناسبی برای این قابلیت‌ها فراهم می‌کنند.

دانلود برنامه ها از سایت های معتبر

اگر به برنامه ای نیاز دارید، قصد نصب ویندوز یا تعویض یا آپدیت آن را دارید و یا اگر می خواهید درایورهای لپ تاپ را آپدیت کنید، فقط و فقط از وب سایت های معتبر استفاده کنید. گاهی ممکن است فقط با دانلود یک برنامه ناامن از یک وب سایت غیر معتبر، موجبات هک شدن لپ تاپ را فراهم می کنید.

استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای

داشتن پسورد اولین اقدام امنیتی در برابر هکرهاست اما لایه دوم، امنیت بیشتری را برای شما فراهم می‌کند. خیلی از سایت‌ها علاوه بر پسورد اولیه برای لاگین، احراز هویت دو مرحله‌ای دارند. در این شرایط باید کدهای چند رقمی که به موبایل یا آدرس ایمیلتان ارسال می‌شود وارد کنید.

استفاده از مجازی سازی

نیاز نیست که همه از این روش استفاده کنند اما اگر با وب ‌سایت‌های سطحی و ناامن، زیاد رو به رو می شوید اصلا دور از انتظار نیست که با ویروس و Spyware بمباران شوید. بهترین راهکار، استفاده از مجازی سازی است. در این شرایط مرورگر شما در محیطی مجازی اجرا می‌شود؛ می‌توانید از مجازی سازهایی مانند Parallels و VMware Fusion استفاده کنید.

 

هک کردن لپ تاپ

هک کردن لپ تاپ

 

خاموش کردن لپ تاپ

بسیاری کسب ‌و کارها مخصوصا آنهایی که روی وب سرور کار می‌کنند از جمله کسب ‌و کارهایی هستند که همواره سیستم‌های آنلاین دارند. اگر کار مهمی با سیستم ندارید و در طول شب، سیستم خود را خاموش کنید وگرنه هدف خوبی برای هکرها خواهید بود.

نشانه های هک شدن لپ تاپ

قبل از اینکه بپردازیم به اینکه اگر سیستم هک شد چه کنیم باید نشانه های هک شدن کامپیوتر و لپ تاپ را بشناسیم. این نشانه‌ها به شرح زیر می باشند:

  • سرچ گوگل، شما را به سایت‌هایی هدایت می‌کند که نمی‌خواهید ببینید و به آن ها نیاز ندارید.
  • برنامه‌های جدیدی نصب شده‌اند که نمی‌شناسید.
  • پاپ آپ های تبلیغاتی مانند هشدارهای آنتی ویروس می‌بینید، حواستان باشد به هیچ عنوان روی آنها کلیک نکنید.
  • در لیست مخاطبینِ ایمیل دعوت‌های شبکه اجتماعی می‌بینید که شما ارسال نکرده‌اید.
  • سرعت سیستم کم شده و یا هنگ می‌کند.
  • فعالیت شخص دیگری را روی سیستم حس می‌کنید. کمترینِ آن، فشرده شدن کلید کیبورد و یا حرکت موس است و بدتر از همه ممکن است کم شدن پول از حساب بانکی شما باشد.

بعد از هک شن لپ تاپ چه اقداماتی انجام دهیم؟

حالا که با راهکارهای افزایش امنیت لپ تاپ آشنا شدید، ببینیم در صورت هک شدن سیستم چه اقداماتی انجام دهیم یا اگر کامپیوتر هک شد چه کنیم؟

عوض کردن تمام پسوردها: عوض کردن پسوردهای شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و اینستاگرام و …؛ پسورد ایمیل؛ حتی پسورد کارت های بانکی.

لاگ اوت کردن از تمام اکانت ها: از تمام اکانت‌های آنلاین خود لاگ اوت کنید و بیرون بیایید. در این شرایط بهتر است کلا از Autocomplete  استفاده نکنید.

قطع کردن اینترنت: وای فای موجود بر روی کامپیوتر و لپ تاپ را خاموش کنید و تلفن و تبلت خود را در حالت هواپیما بگذارید.

خارج کردن درایوهای اکسترنال: تمام درایوهای اکسترنال را خارج کنید مانند USB و هارد اکسترنال. یادتان باشد اول آنها را Safe Remove  کنید.

خارج کردن هارد لپ تاپ: اگر مطمئن هستید که سیستم شما هک شده‌ است باید حتما هارد کامپیوترتان را درآورید. از فایل‌های خود حتما بکاپ داشته باشید و آنها را در کلود ذخیره کنید. بعد از خاموش کردن سیستم، برق آن را قطع کنید و هارد را از سیستم خارج کنید.

اسکن سیستم با نرم افزار امنیتی: اگر اسکن سیستم، ویروس یا هک را نشان داد باید هارد درایو را از آن پاک کنید و Wipe انجام دهید.  Wipe به معنای این است که این اطلاعاتی که پاک میکنید قابل برگشت نیست مگر اینکه از آن بکاپ داشته باشید. بعد از این کار سیستم عامل را دوباره نصب کنید. هرگز فایلها را به شکل دستی پاک نکنید چون به هر حال داخل هارد باقی می‌ماند و باید با کمک نرم افزارهای Wipe این کار را انجام دهید.

دوستان خود را آگاه کنید: متاسفانه امکان دارد به جز شما افرادی که در لیست مخاطبین شما هستند هم هک شوند. مثلا ممکن است به آنها ایمیلی از طرف شما ارسال کنند. پس حتما باید به آنها اطلاع دهید.

چک کردن حساب بانکی: حساب بانکی خود را دائما چک کنید.

کلام آخر

جلوگیری از هک شدن لپ تاپ از اقداماتی است که همه باید آن را جدی بگیرند. با اجرای  مراحل گفته شده در مقاله و توجه به نشانه های هک شدن لپ تاپ، می توانید از اطلاعات خود محافظت کنید و امنیت سیستم را افزایش دهید. اگر با عوامل غیرعادی مواجه شدید، ابتدا طبق مراحل بالا پیش بروید. درصورتی که مشکل به وجود آمده رفع نشد، می توانید اطلاعات و مشاوره خود را از طریق نمایندگی تعمیرات ایسوس دریافت نمایید. همچنین می توانید جهت دریافت خدمات به صورت حضوری به این نمایندگی مراجعه نمایید.

نمایندگی ایسوس ارائه دهنده خدمات تعمیر تبلت ایسوس، تعمیر موبایل ایسوس، تجهیزات شبکه، تعمیر آل این وان ایسوس می باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
سبد خرید