وبلاگ

پارتیشن بندی هارد دیسک
دسته بندی:

فهرست مطالب

آموزش پارتیشن بندی هارد دیسک

پارتیشن بندی هارد دیسک، اولین کاری است که برای استفاده از یک هارد دیسک باید انجام شود. معمولاً زمانی که هارد دیسک نو به لپ تاپ متصل می‌شود، سیستم‌ عامل هنوز بر روی لپ تاپ نصب نشده است. بسیاری از کاربران دقیقا نمی‌دانند پارتیشن چیست و چگونه باید هارد دیسک لپ تاپ را پارتیشن‌ بندی کرد. پارتیشن بندی یعنی تقسیم‌ کردن هارد دیسک؛ حتی می‌توان هارد دیسک را تقسیم ‌بندی نکرد و از تمام حجم حافظه ی هارد به عنوان یک پارتیشن استفاده کرد. داشتن چند سیستم ‌عامل بر روی لپ تاپ، استفاده از حافظه مجازی در چندین بخش و امکان دسته ‌بندی اطلاعات از مهم‌ ترین فواید پارتیشن بندی هارد دیسک است. اما باید توجه داشته باشید که داشتن پارتیشن‌های متعدد در لپ تاپ محدودیت‌هایی را نیز برای شما ایجاد می‌کند. کار کردن همزمان هارد دیسک دارای چندین پارتیشن بندی تا حدی از راندمان هارد دیسک می‌کاهد. علاوه بر این که انجام فعالیت موازی در دو پارتیشن، زمان بیشتری صرف دستیابی اطلاعات می‌کند و از هِد هارد دیسک تا چندین برابر کار می‌کشد؛ بنابراین نباید پارتیشن‌های زیادی برای هارد دیسک ایجاد کنید.

چه حافظه‌هایی پارتیشن بندی می‌شوند؟

پارتیشن بندی معمولا روی هارد دیسک‌ لپ تاپ، کامپیوتر، سرور و … انجام می‌گیرد. در فلش کارت یا حتی کارت حافظه خیلی کم این تفکیک انجام می‌شود. در ویندوز و لینوکس معمولا تعداد زیادی پارتیشن ساخته می‌شود.

نکته: در حافظه‌های اکسترنال یک درایو یا پارتیشن بصورت پیش فرض وجود دارد.

نحوه‌ی پارتیشن ‌بندی هارد دیسک

پارتیشن ‌بندی هارد ‌دیسک به تقسیم کردن فضای ذخیره‌ سازی هارد‌ به چند بخش گفته می‌شود. این کار برای مدیریت بهتر فضای هارد و افزایش عملکرد لپ تاپ انجام می‌شود. پارتیشن‌ بندی هارد‌ به سه نوع پارتیشن اولیه، اولویت ‌بندی لیجند و لوجیک تقسیم می‌شود که در ادامه به توضیح هر یک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

 

پارتیشن بندی هارد دیسک

پارتیشن بندی هارد دیسک

 

پارتیشن اولیه

پارتیشن‌های اولیه برای بخش‌های اصلی هارد ‌دیسک برای نصب سیستم عامل و نرم‌افزارهای اصلی سیستم بکار می‌روند. این پارتیشن‌ها معمولا به عنوان پارتیشن‌های C یا D تعریف می‌شوند و از آن‌ برای محل نصب سیستم عامل و نرم ‌افزارهای پایه‌ی لپ تاپ استفاده می‌شود.

پارتیشن اولویت بندی

پارتیشن‌های اولویت ‌بندی‌ شده در واقع برای افزایش امنیت سیستم استفاده می شود. در این مدل پارتیشن‌ بندی، پارتیشن‌هایی از هارد‌ دیسک برای ذخیره فایل‌ها اختصاص می‌یابند که در صورت بروز خطا در یک پارتیشن، لپ تاپ بتواند بازیابی اطلاعات را به صورت خودکار از دیگر پارتیشن‌ها انجام دهد.

پارتیشن لوجیک

پارتیشن‌های لوجیک، پارتیشن‌هایی هستند که در فضای آزاد هارد‌ ایجاد می گردد. پارتیشن‌ لوجیک به عنوان فضای ذخیره لیست‌های توزیع شده در هارد‌ دیسک مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال، برای نگه ‌داری مجموعه‌ای از فایل‌ها می‌توان یک پارتیشن لوجیک روی هارد ‌دیسک ایجاد کرد.

در کل استفاده از پارتیشن ‌بندی برای مدیریت بهتر فضای ذخیره‌ سازی هارد‌ و افزایش عملکرد لپ تاپ بسیار مفید می باشد. همچنین توصیه می‌شود قبل از ایجاد پارتیشن و نصب سیستم عامل، بر روی پشتیبان‌گیری از داده‌ها تمرکز شود.

پارتیشن بندی هارد SSD و هارد دیسک

با پارتیشن بندی هارد دیسک‌ها و درایوهای  SSD، اگر برای یکی از درایوهای شما اتفاقی بیفتد، شما می‌توانید از اطلاعات درایوهای دیگر بدون مشکل استفاده کنید. برای مثال در نظر بگیرید که ویندوز لپ تاپ شما با مشکل مواجه شده و مجبور به نصب مجدد آن هستید. اگر هارد شم دارای پارتیشن بندی باشد، با اینکه اطلاعات درایو ویندوز از بین می‌رود اما می‌توانید پس از نصب ویندوز جدید از اطلاعات درایوهای دیگر استفاده کنید. از دیگر مزایای پارتیشن بندی این است که هنگام نصب برنامه‌ها می‌توانید پارتیشنی غیر از درایو ویندوز انتخاب نمایید. با نصب برنامه‌های جدید بر روی درایوهای دیگر سرعت ویندوز کاهش پیدا نمی‌کند.

پارتیشن بندی هارد قبل از نصب ویندوز لپ تاپ

اگر یک لپ تاپ جدید خریداری کرده اید و فروشنده هیچ برنامه یا سیستم عاملی بر روی لپ تاپ نصب نکرده باشد، بدون شک هارد سیستم هنوز پارتیشن بندی نشده است. برای سشرو پارتیشن بندی، لپ تاپ را از طریق سی دی ویندوز بوت کنید. با فشردن دکمه Enter وارد محیط نصب سیستم عامل شوید. بعد از تائید اولیه، به محیط پارتیشن‌ بندی هارد منتقل می‌شوید. چون لپ تاپ جدید است و بر روی سیستم هیچ اطلاعاتی وجود ندارد جهت ساخت درایو جدید کلید C را از روی کیبورد انتخاب کنید. صفحه جدیدی برای شما باز می شود، در این صفحه حجم مورد نظر را وارد کنید. معمولاً پارتیشن اول برای نصب سیستم عامل و نرم‌افزارها استفاده می‌شود؛ بنابراین سایز آن را به نسبت یک چهارم یا یک سوم کل هارد دیسک خود انتخاب کنید. اگر برنامه‌های زیادی روی لپ تاپ نصب نمی‌کنید، اندازه آن را کوچک در نظر بگیرید. توجه کنید که مقداری از فضای هارد درایو باید به صورت پارتیشن رزرو دست نخورده باقی بماند. برای ایجاد System Reserved Partition لپ تاپ توسط ویندوز هفت، 100 مگابایت فضا و توسط ویندوز هشت، 350 مگابایت فضا در نظر گرفته می‌شود و این پارتیشن در زمان نصب ویندوز درست در زمانی که موقع پارتیشن ‌بندی هارد دیسک فرا می‌رسد ایجاد می‌گردد.

 

پارتیشن بندی هارد دیسک

پارتیشن بندی هارد دیسک

 

پارتیشن بندی مجدد هارد دیسک در محیط ویندوز

برنامه های زیادی در حال حاضر وجود دارند که با وجود محیط گرافیکی امکان پارتیشن بندی و ادغام چند درایو با یکدیگر را به ما می دهند. در ادامه در رابطه با ابزارهای داخلی سیستم عامل ویندوز صحبت می کنیم.

آموزش پارتیشن بندی هارد ssd

برای پارتیشن‌ بندی مجدد هارد درایو ویندوز لپ تاپ، ابتدا وارد My computer یا This PC شده و در صفحه خالی کلیک راست کنید. در منوی باز شده گزینه  manage، بعد از آن storage و درنهایت Disk management را انتخاب کنید. در این مرحله بر روی درایو مورد نظر که میخواهید فضای آن به دو یا چند قسمت تقسیم شود کلیک راست کرده و سپس گزینه Shrink Volume  را انتخاب نمایید. در صفحه جدیدی که برای شما باز می شود میزان حجم مورد نظر را برحسب مگابایت وارد کنید و درنهایت گزینه Shrink را انتخاب کنید.

Unallocated  قسمتی از هارد می‌باشد که به شکل اختصاصی برای شما باز می‌شود و می‌توانید از این قسمت پارتیشن های خودتان را ویرایش نمایید. بعد از کم کردن حجم انتخابی شما از پارتیشن مورد نظرتان، یک گزینه در پایین یعنی قسمتی که اطلاعات هارد دیسک اضافه می‌شود. می‌توانید با توجه به حجم به دست آمده یک یا چند پارتیشن برای خودتان ایجاد نمایید. برای ساخت درایو مجازی جدید، تنها کافیست بر روی محیط unallocated راست کلیک نمایید، سپس new simple volume را انتخاب کنید. در مراحل بعدی از شما میزان حجم درایو جدید، نام آن و فرمتی که میخواهید بر اساس آن پارتیشن‌ بندی شود پرسیده می شود بعداز تکمیل آن گزینه Finish را انتخاب کنید.

آموزش ادغام پارتیشن ها در محیط ویندوز

بعد از پارتیشن بندی هارد دیسک، ساخت درایوهای متعدد باعث کاهش عمر مفید هارد دیسک میشود. همچین گاهی دلیلی برای وجود چندین درایو احساس نمی شود و نیاز هست انها را با هم ادغام کنیم. برای پاک کردن پارتیشنِ اول بعد از انجام کلیک راست گزینه Delete Volume  را انتخاب نمایید. لازم به ذکر است که با انجام این کار تمام اطلاعات موجود بر روی پارتیشن حذف خواهند شد به همین دلیل از آن‌ها در صورت نیاز فایل پشتیبان تهیه کنید. سپس بر روی پارتیشن دیگری که مایل هستید فضای آن افزایش پیدا کند کلیک راست نمایید و سپس گزینه Elarnge Volume را انتخاب کنید. اگر مراحل قبلی را درست انجام داده باشید، پنجره‌ای جدید برای شما باز می‌شود که می‌توانید میزان حافظه اضافه شده را بر حسب مگابایت مشخص نمایید. برای دسترسی به حداکثر فضای موجود بهتر است تنظیمات پیش‌ فرض را یکی بعد از دیگری با زدن گزینه “Next” رد نمایید. در انتها نیز برای مشاهده تغییرات اعمال شده تنها کافیست یک ‌بار سیستم‌ عامل را ریست نمایید.

جمع بندی

پارتیشن بندی هارد یک کار ارزشمند برای افزایش سازماندهی، امنیت و سازگاری داده ها است. با دنبال کردن مراحل ذکر شده در این مقاله و در نظر گرفتن بهترین روش‌ها، می‌توانید از فضای ذخیره‌ سازی خارجی نهایت استفاده را ببرید و اطمینان حاصل کنید که اطلاعات شما قابل دسترس و منظم هستند. همان‌گونه که تکنولوژی در حال تکامل است، نیاز به راه حل های کارآمد ذخیره سازی داده ها ثابت باقی می ماند. توانایی شخصی سازی و بهینه سازی هارد از طریق پارتیشن بندی مهارت بسیار ارزشمندی است.

نمایندگی ایسوس ارائه دهنده خدمات تعمیر لپ تاپ ایسوس، تعمیر تبلت ایسوس، تعمیر موبایل ایسوس، تجهیزات شبکه، تعمیر آل این وان ایسوس می باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

5/5 - (4 امتیاز)
سبد خرید