به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس
دسته بندی:

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

فهرست مطالب

به‌روزرسانی BIOS در لپ‌تاپ ایسوس یکی از اقدامات مهم برای بهبود عملکرد، پایداری و افزایش سازگاری سیستم با سخت‌افزارهای جدید است.

سیستم ورودی/خروجی اصلی لپ تاپ شما که بیشتر به عنوان BIOS شناخته می شود – تراشه ای است که لپ تاپ شما را قادر می سازد تا عملیات راه اندازی اولیه را قبل از شروع سیستم عامل انجام دهد.

در ادامه به آموزش به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس خواهیم پرداخت.

دو استاندارد بایوس وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه به روز رسانی BIOS و استفاده از آخرین نسخه‌های آن، می‌توانید به نمایندگی رسمی ایسوس مراجعه کنید.

نوع سنتی در حال حذف شدن است و با تراشه های جدیدتر UEFI جایگزین می شود، اگرچه رایانه های شخصی تولید شده قبل از سال 2007 ممکن است همچنان نسخه قدیمی تر را داشته باشند.

UEFI یک استاندارد جهانی برای تمام تولیدکنندگان اصلی پردازنده ایجاد کرد.

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

مراحل ساده به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

برای انجام به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس، شما باید مراحل خاصی را دنبال کنید تا از بروز مشکلات جلوگیری کنید و عملکرد دستگاه خود را بهبود ببخشید. این مراحل به شرح زیر هستند:

  1. بررسی نسخه BIOS فعلی: ابتدا باید نسخه BIOS فعلی لپ تاپ خود را بررسی کنید. برای این کار، می‌توانید از طریق تنظیمات سیستم وارد بخش “System Information” شوید یا از دستور “msinfo32” در پنجره جستجو استفاده کنید.

  2. دانلود آخرین نسخه BIOS: به وبسایت رسمی ایسوس رفته و مدل لپ تاپ خود را جستجو کنید. در بخش پشتیبانی، آخرین نسخه BIOS مربوط به مدل خود را پیدا کرده و دانلود کنید.

  3. تهیه نسخه پشتیبان: قبل از هر گونه تغییر در سیستم، بهتر است از داده‌های مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل، داده‌های خود را از دست ندهید.

  4. راه‌اندازی مجدد و وارد شدن به BIOS: پس از دانلود فایل به روز رسانی، سیستم را ری‌استارت کنید و در زمان راه‌اندازی مجدد لپ تاپ، دکمه مناسب برای وارد شدن به BIOS (معمولاً F2 یا Del) را فشار دهید.

  5. شروع به روز رسانی BIOS: در BIOS، به گزینه “EZ Flash” بروید و فایل BIOS دانلود شده را انتخاب کنید. سپس دستورالعمل‌های موجود را دنبال کنید تا فرایند به روز رسانی آغاز شود.

  6. ریستارت و بررسی: پس از اتمام به روز رسانی، لپ تاپ را ری‌استارت کنید و مطمئن شوید که سیستم به درستی بوت می‌شود و BIOS جدید به درستی اعمال شده است.

آیا باید BIOS لپ تاپ ایسوس را آپدیت کنید؟

صرف نظر از اینکه دستگاه شما از کدام استاندارد استفاده می کند، باید در نظر بگیرید که آیا واقعاً نیاز به به روز رسانی بایوس دارید یا خیر.

اگر در حین به روز رسانی بایوس مشکلی پیش بیاید، ممکن است لپ تاپ شما بی استفاده شود.

اگر برق قطع شد یا رایانه هنگام به‌روزرسانی خاموش شد، می‌تواند به این معنی باشد که اصلاً نمی‌تواند بوت شود. بعید است، اما دور از ذهن نیست.

با در نظر گرفتن این موضوع، توصیه می‌کنیم یادداشت‌های انتشار آخرین نسخه (و هر نسخه به نسخه‌ای که در حال حاضر نصب شده است) را در وب‌سایت ایسوس بخوانید تا ببینید آیا ویژگی‌های مورد نیاز شما را اضافه می‌کند یا مشکل یا آسیب‌پذیری را برطرف می‌کند.

در غیر این صورت، ممکن است ریسک کردن با به‌روزرسانی مفید نباشد.

گاهی اوقات برای اینکه مادربرد به درستی از یک پردازنده جدید یا سخت افزار جدید پشتیبانی کند، یا برای رفع اشکالات و بهبود پایداری یا عملکرد، نیاز به آپدیت بایوس دارید.

نحوه آپدیت BIOS در لپ تاپ ایسوس

در اینجا روند معمولی وجود دارد که چه مادربرد شما در حالت UEFI باشد یا در حالت BIOS قدیمی، یکسان باقی می ماند:

  • آخرین BIOS یا (UEFI) را از وب سایت ایسوس دانلود کنید
  •  ان را از حالت فشرده خارج کرده و در یک درایو دیگر، مانند: usb  کپی کنید
  • لپ تاپ خود را مجددا راه اندازی کنید و وارد BIOS / UEFI شوید
  • از منوها برای به روز رسانی BIOS / UEFI استفاده کنید

خوب است قبل از شروع، یک نسخه پشتیبان از تمام فایل های مهم را از رایانه شخصی خود داشته باشید.

اگرچه یک به روز رسانی ناموفق BIOS مستقیماً اطلاعات روی هارد دیسک شما را به خطر نمی اندازد، در صورت داشتن یک نسخه پشتیبان بر روی یک درایو قابل جابجایی، می توانید به فایل های خود دسترسی داشته باشید و در رایانه دیگری به کار با آنها ادامه دهید.

به طور مشابه، ایجاد یک نسخه پشتیبان از BIOS خود نیز ایده خوبی است.

گاهی اوقات این کار به‌عنوان بخشی از فرآیند به‌روزرسانی به‌طور خودکار انجام می‌شود، اما اگر لازم است آن را به صورت دستی انجام دهید، مطمئن شوید که این مرحله را نادیده نگیرید.

ساخت و مدل را لپ تاپ ایسوس مشخص کنید

دانستن ساخت و مدل دقیق تخته بسیار مهم است. نام کامل مدل – مانند Z170A Gaming Pro   معمولاً در جایی از خود برد یافت می شود.

این مهم است زیرا معمولاً نسخه‌های متفاوتی وجود دارد و هر کدام ممکن است بایوس جداگانه خود را داشته باشند.

به علاوه، باید شماره نسخه را یادداشت کنید – برای مثال REV 1.03G زیرا ممکن است به فایل بایوس متفاوتی نسبت به نسخه‌های قبلی نیاز داشته باشد.

اگر در حال به روز رسانی یک لپ تاپ هستید، فقط باید مدل و مدل دقیق خود دستگاه را پیدا کنید.

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

نسخه فعلی BIOS لپ تاپ ایسوس را بررسی کنید

شناسایی نسخه BIOS آسان است: کلید Windows + R را نگه دارید تا خط فرمان Run ظاهر شود و msinfo32 را تایپ کنید.

در پنجره System Information که ظاهر می شود، System summary را در سمت چپ انتخاب کنید و ورودی BIOS Version/Date را در سمت راست جستجو کنید.

این امکان را دارید که در حالت بایوس ببینید، آیا مادربرد شما روی Legacy یا UEFI تنظیم شده است. در حالت ایده آل برای ماشین های مدرن، باید UEFI باشد.

آخرین فایل بایوس را دانلود کنید

به وب سایت برند مادربرد یا لپ تاپ ایسوس بروید و به دنبال پیوند پشتیبانی بگردید. شما باید بتوانید مدل را جستجو کنید و لیستی از دانلودهای موجود را مشاهده کنید، که ممکن است شامل راهنماها، درایورها و فایل های BIOS / UEFI باشد.

اگر آپدیت بایوس در میان آنها باشد، شماره آپدیت ارائه شده را بررسی کنید. آیا آپدیت جدیدتر از نسخه فعلی شماست؟ و اگر چنین است، آیا بیان می کند که مشکل خاص شما در مستندات بررسی می شود؟ اگر همه چیز صدق می کند، زمان دانلود فرا رسیده است.

بارگیری‌های قدیمی‌تر بایوس شامل یک برنامه فلش می‌شد که پس از تایپ فرمان در اعلان، از درایو USB اجرا می‌شد.

با این حال، بردهای مدرن معمولاً دارای ابزاری هستند که در خود بایوس تعبیه شده است، بنابراین فایل zip که دانلود می‌کنید، فقط حاوی فایل به‌روزرسانی بایوس و یک فایل متنی است که جزئیات یادداشت‌های انتشار را نشان می‌دهد.

در این مرحله، خواندن هر دستورالعملی در وب سایت سازنده در مورد فرآیند دقیق به روز رسانی BIOS شما ارزش دارد.

آنها متفاوت هستند، و ممکن است لازم باشد برخی از موارد را قبل از شروع فرآیند به‌روزرسانی پیکربندی کنید، مانند غیرفعال کردن حالت‌های راه‌اندازی ایمن و حالت‌های بوت سریع.

خیلی اوقات، شما فقط باید فایل ها را از فایل فشرده استخراج کرده و در یک درایو USB  کپی کنید.

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

 

چگونه با ویندوز10 بروز رسانی bios در لپ تاپ ایسوس را انجام دهیم؟

برای بسیاری از مادربردها، نمی‌توانید از ویندوز 10 به‌روزرسانی کنید.

باید دستگاه را restart کرده سپس وارد BIOS شوید و ایکون های EZ Flash ،M Flash یا Q Flash را در منوی جستجو پیدا کنید.

فقط دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید تا فایل BIOS را از درایو USB خود انتخاب کنید.

در اینجا چند نکته اضافی وجود دارد: اگر نمی توانید به BIOS دسترسی داشته باشید، به خصوص اگر مادربرد شما به جای آن از UEFI استفاده می کند، امکان دارد یک ابزار به روز رسانی برای ویندوز پیدا کنید که توسط سازنده مادربرد دستگاه شما ارائه شده باشد، اغلب این امکان را دارید که از قبل از بایوس خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

به دنبال ورودی در امتداد خطوط Save current BIOS data باشید و پوشه مورد نظر خود را برای ذخیره آن انتخاب کنید.

برای دانلود آپدیت، اکنون باید به دنبال گزینه ای مانند “Update BIOS from the Internet” باشید و روی آن کلیک کنید.

اگر سرور پیش‌فرض پاسخ نمی‌دهد، معمولاً می‌توانید گزینه «Auto Select» را در این نزدیکی پیدا کنید تا به یکی دیگر بروید.

در صورت بعید بودن که نسخه جدیدتری از نرم افزار به روز رسانی شما موجود باشد، احتمالاً ابتدا باید آن را دانلود کنید، بنابراین نگران نباشید.

پس از دسترسی به نسخه جدیدتر نرم افزار بایوس، آن را بارگذاری کرده و بر روی (Update BIOS from a file) کلیک کنید تا راه اندازی شود.

اگر هیچ مشکلی وجود نداشت، روی “Update”  یا  “Flash”کلیک کنید. پس از اتمام فرآیند، کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید تا تغییرات اعمال شوند.

تنظیمات BIOS لپ تاپ ایسوس را بررسی کنید

هنگامی که بایوس لپ تاپ ایسوس با موفقیت به روز رسانی شد، می توانید رایانه یا لپ تاپ خود را بلافاصله راه اندازی مجدد کنید و کار با بایوس جدید را از سر بگیرید.

با این حال، توصیه می کنیم ابتدا برخی موارد را بررسی کنید.

با استفاده از کلید مناسب در هنگام بوت کردن وارد BIOS شوید.

تنظیمات اصلی را بررسی کنید تا مطمئن شوید تاریخ و زمان درست هستند، ترتیب راه‌اندازی (یعنی کدام هارد دیسک برای نصب ویندوز ابتدا بررسی می‌شود) و مطمئن شوید که همه چیز درست به نظر می‌رسد.

زیاد نگران تنظیمات پیشرفته نباشید مگر اینکه با مشکلی مواجه شوید. قبل از خروج مجدد مطمئن شوید که تغییرات خود را ذخیره کرده اید.

اگر به روز رسانی bios در لپ تاپ ایسوس انجام نشد، چه باید کرد؟

علی‌رغم از اقدام به احتیاط و ایمنی، به‌روزرسانی ممکن است با شکست مواجه شود.

اگر هنوز لپ تاپ کار می کند، لپ تاپ خود را خاموش نکنید. ابزار به روز رسانی فلش را ببندید و فرآیند به روز رسانی را مجدداً راه اندازی کنید تا ببینید آیا کار می کند یا خیر.

اگر از بایوس نسخه پشتیبان تهیه کرده اید، می توانید آن فایل را برای نصب به جای فایل جدیدتر انتخاب کنید.

برخی از مادربردها دارای بایوس پشتیبان هستند، بنابراین ممکن است بتوانید اطلاعات را از آن بازیابی کنید. راهنمای یا دستورالعمل های خود را به صورت آنلاین برای نحوه انجام آن بررسی کنید.

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس

چرا به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس اهمیت دارد؟

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس اهمیت زیادی دارد زیرا این به‌روزرسانی‌ها عملکرد دستگاه را بهبود می‌بخشند و مشکلات سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری را برطرف می‌کنند.

همچنین، به روز رسانی BIOS می‌تواند با رفع مشکلات سازگاری با قطعات جدید، سرعت و کارایی سیستم را افزایش دهد و از بروز مشکلات امنیتی جلوگیری کند.

به طور کلی، به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس باعث پایداری بیشتر سیستم و عملکرد بهتر آن می‌شود.

سوالات متداول

چرا باید BIOS لپ تاپ ایسوس را به روز رسانی کنم؟

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس می‌تواند کارایی سیستم را بهتر و بهبود بخشد، اختلالات سازگاری را رفع کند و امنیت دستگاه را افزایش دهد.

آیا به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس خطرناک و دشوار میباشد؟

چنانچه مراحل به درستی دنبال شوند، به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس ایمن است. با این حال، نادرست انجام دادن آن ممکن است به مشکلاتی مانند بوت نشدن سیستم منجر شود.

جمع بندی

به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس یک فرآیند حیاتی برای حفظ عملکرد بهینه و رفع مشکلات سخت‌افزاری است.

با به‌روزرسانی BIOS، می‌توان به‌طور مؤثری مشکلات ناسازگاری با قطعات جدید، کاهش سرعت سیستم و مشکلات راه‌اندازی را برطرف کرد.

این فرآیند می‌تواند موجب بهبود عملکرد سیستم، افزایش امنیت و سازگاری بهتر با نرم‌افزارها شود.

برای انجام این به‌روزرسانی، کاربران باید نسخه صحیح BIOS را از وب‌سایت رسمی ایسوس دانلود کرده و با استفاده از ابزارهای اختصاصی مانند MyASUS یا EZ Flash آن را نصب کنند.

در نهایت، به روز رسانی BIOS در لپ تاپ ایسوس باعث می‌شود که دستگاه شما عملکردی پایدارتر، سریع‌تر و ایمن‌تر داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + ده =