نمایندگی ایسوس

نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ

نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ
زمان مطالعه مطلب 8 دقیقه

اگر لپ تاپ شما رفتار عجیبی دارد، این احتمال وجود دارد که به بدافزار و ویروسی آلوده شده باشد. پس علائم هشدار دهنده ای که باید مراقب آنها باشید چیست؟اگر لپ تاپ شما به طور ناگهانی کند می شود، ممکن است نشانه ای از وجود مشکل باشد. برخی از انواع بدافزار، مانند ماینرهای رمزنگاری و بات‌نت‌ها، دستگاه شما را بیش از حد بارگذاری می‌کنند. آنها به طور موثر منابع شما را برای سوء استفاده توسط هکرها آماده می کنند.فقط به یاد داشته باشید که لپ تاپ شما به طور طبیعی در طول زمان کند می شود زیرا نرم افزار جدید سخت تر می شود. عملکرد آهسته نشانه تضمین شده آلودگی بدافزار نیست – اما یک علامت هشدار دهنده است که ممکن است چیزی اشتباه باشد.

برای تعمیر لپ تاپ ایسوس خود به صورت تخصصی می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

لپ تاپ بسیار داغ است

اگر لپ تاپ شما سر و صدای زیادی ایجاد می کند، به احتمال زیاد فن های داخل آن اضافه کاری می کنند تا قطعات الکترونیکی ظریف را خنک نگه دارند. این نشانه آن است که رایانه شما توسط برخی نرم افزارها به محدودیت های خود فشار آورده و باعث گرم شدن CPU می شود. تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها طرفداران ندارند، اما در صورت استفاده شدید نیز ممکن است بسیار داغ شوند – گاهی اوقات ممکن است پیام هشداری دریافت کنید که به شما می‌گوید دستگاه بیش از حد گرم شده است.باز هم ویروس می تواند دستگاه شما را تحت بار قرار دهد و باعث گرم شدن آن شود. با این حال، برنامه های کاربردی قانونی ممکن است اثر مشابهی داشته باشند. بازی‌های گرافیکی فشرده، ویرایش ویدیو و نرم‌افزار CAD نیز ممکن است باعث داغ شدن رایانه شما شوند.

 

مشاهده مدام تبلیغات و پاپ آپ ها

بسیاری از پنجره های پاپ آپ یا تب های اضافی که به طور خودکار در لپ تاپ شما باز می شوند یکی دیگر از نشانه های کلاسیک رفتار بدافزار است. یک ویروس به‌طور خودکار وب‌سایت‌ها را به‌عنوان بخشی از یک کلاهبرداری تبلیغاتی بارگیری می‌کند یا سعی می‌کند رایانه‌تان را برای دانلود بدافزار بیشتر تحریک کندبرخی از وب‌سایت‌ها پاپ ‌آپ‌ های زیادی را باز می‌کنند – اغلب آن‌هایی که محتوای غیرقانونی مانند warez و تورنت‌ها یا جریان‌های زنده را میزبانی می‌کنند. همچنین باید بررسی کنید که مرورگر شما طوری تنظیم شده است که پاپ آپ های ناخواسته را مسدود کند.

 

لپ تاپ مدام هنگ می کند

گاهی اوقات دستگاه شما به طور کامل پاسخ نمی دهد یا به طور خود به خود راه اندازی مجدد می شود. این ممکن است یک نسخه شدید از مسئله گرمای بیش از حد باشد. منابع رایانه شما آنقدر زیاد می شود که باید خاموش شود.راه اندازی مجدد غیرمنتظره همیشه نشانه مشکلی است، اگرچه لزوماً ویروس نیست. برنامه های نادرست پیکربندی یا دارای اشکال نیز می توانند منابع سیستم را بارگذاری کنند.خرابی‌های مکرر یا مواجهه با صفحه آبی مرگ، نشانه‌ای است که نشان می‌دهد مشکلی در رایانه شخصی شما وجود دارد، اما شناسایی علت دقیق آن می‌تواند مشکل باشد. خرابی ها ممکن است به دلیل موارد زیر باشد، از جمله:

  • مشکلات سخت افزاری
  • خطای سیستم عامل
  • نوعی مشکل درایور
  • گرم شدن بیش از حد
  • ویروس

در اینجا چند چیز وجود دارد که باید علاوه بر اسکن سیستم خود برای ویروس، امتحان کنید.

 

راه حل های ممکن

درایورهای خود را به‌روزرسانی یا بازگردانی کنیددرایور در اصل یک برنامه کامپیوتری است که به سیستم عامل شما اجازه می دهد با یک قطعه سخت افزار ارتباط برقرار کند. سازندگان به طور مرتب درایورهای جدیدی را منتشر می کنند، اما این درایورها همیشه پایدار نیستند و گاهی اوقات می توانند باعث خرابی یا یخ زدن رایانه شما شوند.

ساده ترین راه برای به روز رسانی درایورها از طریق Windows Update است:

  • Windows Key + I را فشار دهید تا تنظیمات ویندوز باز شود.
  • روی Update & Security کلیک کنید.
  • روی بررسی به‌روزرسانی‌ها کلیک کنید.
  • با فرض اینکه سازنده به ‌روزرسانی‌های درایور خود را از طریق سرویس Windows Update منتشر کند، درایور جدید به‌طور خودکار دانلود و نصب می‌شود.

 

در برخی موارد، ممکن است متوجه شوید که درایور جدید با رایانه شخصی شما در تضاد است. اگر بعد از به‌روزرسانی متوجه مشکلی شدید، می‌توانید بازگشت را انجام دهید. برای بازگشت به نسخه قبلی درایور:

 

  • Windows Key + X را فشار دهید.
  • روی Device Manager کلیک کنید.
  • به دستگاه مربوطه بروید.
  • روی دستگاه کلیک راست کرده و روی Properties کلیک کنید.
  • روی تب Driver کلیک کنید.
  • روی Roll Back Driver کلیک کنید.

اگر درایور Roll Back خاکستری است، رایانه شما درایور قبلی برای آن دستگاه نصب نکرده است یا نسخه قبلی درایور را حفظ نکرده است.

 

System Restore

اگر متوجه شده اید که رایانه شما پس از به روز رسانی یا نصب درایورهای خاص شروع به خراب شدن کرده است، ممکن است بتوانید از System Restore برای عقب انداختن ساعت استفاده کنید و سیستم خود را به حالت پایدار قبلی بازگردانید. بازیابی سیستم بر فایل های شخصی تأثیر نمی گذارد، اما برنامه هایی را که پس از ایجاد نقطه بازیابی نصب شده اند، حذف نصب می کند.

 

برای استفاده از System Restore:

  1. روی Start کلیک کنید.
  2. System Restore  را تایپ کنید و روی Create a Restore Point کلیک کنید.
  3. روی System Restore کلیک کنید.
  4. روی Next کلیک کنید.
  5. نقطه بازیابی را انتخاب کنید که می خواهید به آن برگردید.
  6. روی اسکن برای برنامه‌های آسیب‌دیده کلیک کنید تا ببینید اگر ویندوز را به نقطه بازیابی انتخابی بازیابی کنید، کدام برنامه‌ها حذف خواهند شد.
  7. روی Close کلیک کنید.
  8. روی Next کلیک کنید، جزئیات نقطه بازیابی را تأیید کنید و کادرهای گفتگو را تا تکمیل دنبال کنید.

 ویروسی شدن لپ تاپ

دریافت اخطار نرم افزار آنتی ویروس

یک علامت تضمین شده وجود دارد که لپ تاپ شما به بدافزار آلوده شده است – شما یک هشدار از برنامه آنتی ویروس خود دریافت می کنید. نرم افزار آنتی ویروس مانند Panda Dome دستگاه شما را اسکن می کند، به دنبال شواهدی مبنی بر آلودگی بدافزار می گردد و به طور خودکار فایل های مشکوک را حذف می کند. سپس یک اعلان دریافت خواهید کرد که به شما می گوید در مرحله بعد چه کاری انجام دهید.

بهتر است نرم افزار آنتی ویروس بدافزار را قبل از نصب روی دستگاه شما شناسایی کند. این بدان معناست که شما هیچ یک از مشکلاتی که در اینجا توضیح داده شده است را تجربه نخواهید کرد.

 

راه اندازی آهسته و عملکرد کند

اگر لپ تاپ شما بیش از حد معمول شروع به کار می کند یا برنامه ها برای باز شدن طولانی هستند، ممکن است رایانه شما ویروسی داشته باشد.اگر عملکرد رایانه شما کند است، ابتدا بررسی کنید که دلیل آن کمبود حافظه رم یا فضای هارد دیسک نباشد. اگر نه، ممکن است مقصر یک ویروس باشد.

 

 فعالیت مشکوک هارد

یک هارد دیسک بیش از حد فعال که در آن نویز مداوم ایجاد می کند یا دائماً می چرخد ​​- حتی اگر از رایانه خود استفاده نمی کنید و هیچ برنامه ای در حال اجرا ندارید – می تواند نشانه آلوده شدن رایانه شما به ویروس باشد.

 

 کمبود فضای ذخیره سازی

اگر به طور ناگهانی متوجه شدید که فضای ذخیره سازی روی هارد دیسک شما خالی است، ممکن است یک ویروس تمام تلاش خود را برای غیرقابل استفاده کردن رایانه شما انجام دهد.

 

 فایل های از دست رفته

برخی از بدافزارها با حذف فایل‌ها و برنامه‌ها یا جابجایی آن‌ها باعث ایجاد مشکل می‌شوند. برخی ممکن است فایل های شما را رمزگذاری کنند تا شما نتوانید آنها را باز کنید.

 

 خرابی ها و پیام های خطا

اگر برنامه ها به طور خودکار شروع به باز و بسته شدن کنند، سیستم شما بدون دلیل مسدود یا خاموش شود، یا پیام های خطای عجیب و غریبی را مشاهده کنید، ممکن است عفونت ویروسی داشته باشید.

 

 فعالیت شبکه بالا

اگر اتصال اینترنت شما حتی زمانی که از آن استفاده نمی‌کنید بسیار فعال است، ممکن است یک ویروس مشغول ارسال اطلاعات به این طرف و آن طرف در اینترنت باشد.

 

ایمیل مشکوک

اگر دوستان شروع به دریافت ایمیل یا پیام‌های فوری از شبکه‌های اجتماعی شما می‌کنند که از آنها می‌خواهند روی یک پیوست یا پیوند کلیک کنند، این احتمال وجود دارد که ویروسی در تلاش است از طریق حساب‌های شما به رایانه‌های دیگر سرایت کند. اگر چنین است، بلافاصله رمزهای عبور خود را تغییر دهید.

 

مشکلات مرورگر

کند شدن مرورگر وب، تغییر صفحه اصلی یا هدایت شدن به وب‌سایت‌های غیرمعمول، همگی نشانه‌های هشدار دهنده آلودگی به ویروس رایانه هستند.

 

حملات امنیتی

برخی از ویروس ها برای غیرفعال کردن محافظت از رایانه شما طراحی شده اند. بنابراین، اگر نتوانید یک برنامه ضد ویروس یا فایروال خود را باز یا نصب کنید، ممکن است رایانه شما آلوده شده باشد.

 

چگونه لپ تاپ خود را برای ویروس اسکن کنیم

به‌طور پیش‌فرض، ویندوز 10 همیشه لپ تاپ شخصی شما را برای بدافزار با برنامه امنیتی ویندوز یکپارچه، که به عنوان Windows Defender نیز شناخته می‌شود، اسکن می‌کند. با این حال، می توانید اسکن دستی انجام دهید.

در ویندوز 10، منوی استارت را باز کنید، Security  را تایپ کنید و روی میانبر «Windows Security» کلیک کنید تا باز شود. همچنین می توانید به Settings > Update & Security > Windows Security > Open Windows Security بروید.

برای انجام اسکن ضد بدافزار، روی « Virus & threat protection » کلیک کنید.

برای اسکن سیستم خود از نظر بدافزار، روی « Quick Scan » کلیک کنید. Windows Security یک اسکن انجام می دهد و نتایج را به شما می دهد. اگر بدافزاری پیدا شود، پیشنهاد می‌کند آن را به طور خودکار از رایانه شما حذف کند.

اگر نگران این هستید که ممکن است بدافزار داشته باشید، و آنتی ویروس اصلی شما چیزی پیدا نمی‌کند، همیشه ایده خوبی است – می‌توانید با یک برنامه امنیتی دیگر نیز اسکن انجام دهید.

ما Malwarebytes را دوست داریم و توصیه می کنیم، که به خوبی با Windows Security جفت می شود تا یک لایه حفاظتی اضافی برای رایانه شما فراهم کند. نسخه رایگان Malwarebytes به شما امکان می دهد اسکن های دستی را برای بررسی ویروس ها و سایر بدافزارها در رایانه شخصی خود انجام دهید. نسخه پولی محافظت بی‌درنگ را اضافه می‌کند – اما اگر فقط به دنبال آزمایش یک کامپیوتر برای بدافزار هستید، نسخه رایگان کاملاً کار خواهد کرد.

ویندوز 7 شامل نرم افزار آنتی ویروس داخلی نمی شود. برای آنتی ویروس رایگان، می توانید Microsoft Security Essentials را دانلود کرده و با آن اسکن کنید. این محافظت مشابه با نرم افزار امنیتی Windows Defender ساخته شده در ویندوز 10 را فراهم می کند.

اگر برنامه آنتی ویروس شما بدافزار را پیدا کرد اما در حذف آن مشکل داشت، اسکن را در حالت Safe Mode انجام دهید. همچنین می‌توانید با بازنشانی ویندوز 10 به حالت پیش‌فرض، مطمئن شوید که در رایانه شخصی خود بدافزاری ندارید.

 

 

چگونه بررسی کنیم که آیا یک فرآیند ویروسی است یا نه

ممکن است تعجب کنید که آیا رایانه شما ویروسی دارد زیرا فرآیند عجیبی را در Task Manager ویندوز مشاهده کرده اید که می توانید با فشار دادن Ctrl+Shift+Esc یا با کلیک راست روی نوار وظیفه ویندوز و انتخاب  Task Manager  آن را باز کنید.

طبیعی است که تعداد کمی از فرآیندها را در اینجا ببینید—اگر لیست کوچکتری را مشاهده کردید روی « More Details » کلیک کنید. بسیاری از این فرآیندها نام های عجیب و گیج کننده ای دارند. آن طبیعی است. ویندوز شامل تعداد زیادی فرآیند پس‌زمینه است، سازنده رایانه شخصی شما تعدادی را اضافه کرده است و برنامه‌هایی که نصب می‌کنید اغلب آنها را اضافه می‌کنند.

بدافزار بد رفتار اغلب از مقدار زیادی از CPU، حافظه یا منابع دیسک استفاده می کند و ممکن است در اینجا برجسته شود. اگر کنجکاو هستید که آیا یک برنامه خاص مخرب است، روی آن در Task Manager کلیک راست کرده و « Search Online » را برای یافتن اطلاعات بیشتر انتخاب کنید.

اگر هنگام جستجوی فرآیند، اطلاعاتی درباره بدافزار ظاهر می‌شود، این نشانه‌ای است که احتمالاً بدافزار دارید. با این حال، تصور نکنید که رایانه شما فقط به این دلیل که یک فرآیند قانونی به نظر می رسد، عاری از ویروس است. ممکن است فرآیندی دروغ بگوید و بگوید Google Chrome  یا chrome.exe  است، اما ممکن است بدافزاری باشد که جعل هویت Google Chrome در پوشه دیگری در سیستم شما قرار دارد. اگر نگران وجود بدافزار هستید، توصیه می کنیم اسکن ضد بدافزار را انجام دهید.

گزینه Search Online در ویندوز 7 در دسترس نیست. اگر از ویندوز 7 استفاده می کنید، باید نام فرآیند را به Google یا موتور جستجوی دیگری متصل کنید.

شرکت ایسوس توتا نمایندگی رسمی ایسوس ارئه دهنده خدمات تعمیرات تخصصی از جمله تعمیر موبایل ایسوس ، تعمیر آل این وان ایسوس و تعمیرتبلت ایسوس می باشد . برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *