خوانده نشدن سیم کارت
دسته بندی:

خوانده نشدن سیم کارت در گوشی اندرویدی

فهرست مطالب

با وجود پیشرفت‌های زیاد در فناوری تلفن، هنوز هم برقراری تماس یکی از مهم‌ترین کاربردهای هر گوشی موبایل است. وقتی پیغام خوانده نشدن سیم کارت در گوشی شما ظاهر می‌شود، یعنی شما از این قابلیت اصلی موبایلتان محروم هستید.

این مشکل می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و نیاز به یک راه حل فوری دارد. اگر با خوانده نشدن سیم کارت در گوشی اندرویدی خود مواجه شدید و نمی‌دانید چه کار باید کنید، نگران نباشید. در این مقاله، چند روش کاربردی برای حل این مشکل به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید سیم کارت خود را شناسایی و مشکل را برطرف کنید.

همچنین اگر مشکل شما مربوط به گوشی‌های برند ایسوس باشد، می‌توانید به نمایندگی رسمی ایسوس مراجعه کنید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

علت های مشکل سیم کارت در گوشی‌‌های اندرویدی

  • مشکلات نرم ‌افزاری گوشی
  • خراب بودن سیم کارت یا جاگیری اشتباه آن
  • پانچ شدن نادرست سیم کارت
  • وجود مشکلات فنی در اسلات سیم کارت
  • تنظیمات اشتباه شبکه
  • مشکل در رجیستری و ثبت قانونی سیم کارت
  • خراب کاری بد افزارها

خاموش و روشن کردن گوشی ایسوس

خوانده نشدن سیم کارت در گوشی های اندرویدی می‌تواند به دلیل مشکلات نرم افزاری باشد که با یک خاموش و روشن کردن ساده گوشی برطرف می‌شود. دکمه پاور را نگه دارید تا گزینه Restart برای شما  ظاهر شود. برای راه اندازی دوباره گوشی روی آن ضربه بزنید.

گاهی اوقات علت خوانده نشدن سیم کارت در گوشی اندروید ممکن است مربوط به مشکل نرم‌افزاری باشد. برخی کاربران گزارش داده‌اند که با Restart کردن گوشی مشکل حل نشده است و این مشکل زمانی رخ می‌دهد که سیستم عامل گوشی در زمان روشن شدن نتواند سیم کارت را شناسایی کند.

برای رفع این مشکل، پیشنهاد می‌شود که گوشی خود را به مدت ۳۰ ثانیه خاموش کنید و سپس دوباره روشن نمایید. این روش در بسیاری از موارد مشکل را برطرف کرده است.

اگر مشکل حل شد، از این پس به جای Restart کردن گوشی، از همین روش استفاده کنید. این مشکل معمولاً نرم‌افزاری است و احتمالاً با به‌روزرسانی‌های بعدی اندروید یا تنظیمات شرکت مخابراتی به طور دائم رفع خواهد شد.

بررسی کردن جهت سیم کارت

علت خوانده نشدن سیم کارت در گوشی اندرویدی می‌تواند قرار نگرفتن درست سیم کارت باشد. خیلی از افراد این اشتباه را مرتکب می‌شوند که سیم کارت را از جهت اشتباه وارد می‌کنند و به همین علت با مشکل نخواندن سیم کارت همراه اول، ایرانسل یا رایتل مواجه می‌شوند.

به همین دلیل، اولین چیزی که باید بررسی شود این است که آیا جهت سیم کارت درست است. معمولاً یک نماد یا یک تصویر رو/زیر/کنار سیم ‌کارت وجود دارد که نحوه درست قرار دادن سیم کارت را نشان می‌دهد.

در گوشی‌های قدیمی که مشکلات نرم افزاری کمتر هستند، از رایج ‌ترین دلایل نخواندن سیم کارت در گوشی ساده می‌تواند قرار گرفتن اشتباه سیم کارت باشد. اگر سیم کارت در هیچ جهتی به درستی در داخل اسلات گوشی قرار نمی‌گیرد، پانچ سیم کارت برای گوشی شما مناسب نیست.

خوانده نشدن سیم کارت

خوانده نشدن سیم کارت

 

بررسی جهت اسلات سیم کارت

یکی از علت‌های خوانده نشدن سیم کارت در گوشی می‌تواند وارد شدن اسلات از جهت اشتباه باشد. در این صورت، کافی است اسلات را خارج کرده و مجدداً وارد کنید. همچنین در زمان درآوردن اسلات سیم کارت باید دقت کنید که فشار زیادی وارد نشود؛ زیرا ممکن است پین یا برد منطقی آسیب ببیند و مشکل شناسایی نشدن سیم کارت شدیدتر شود.

بررسی فعال بودن سیم کارت

اگر سیم کارت در گوشی دیگری هم شناسایی نمی‌شود، این نشان‌دهنده‌ی مشکل از خود سیم کارت است. در این صورت، ابتدا باید با ارائه‌دهنده خدمات شبکه خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید سیم کارت فعال است یا نه. همچنین، بررسی کنید که ثبت سیم کارت به درستی انجام شده باشد. علاوه بر این، نقاط طلایی سیم کارت را بررسی کنید تا مطمئن شوید تمیز هستند. اگر گرد و غبار یا کثیفی روی آن دیدید، آن را با یک پارچه نرم و نخی تمیز کنید، اما دقت کنید که سیم کارت را خراش ندهید؛ زیرا ممکن است آسیب بیشتری به آن وارد شود.

خوانده نشدن سیم کارت

خوانده نشدن سیم کارت

بررسی کانکتور سیم کارت

ممکن است گرد و غبار روی اسلات سیم ‌کارت و کانکتور جمع ‌شود و باعث ‌شود سیم کارت به درستی تشخیص داده نشود. به آرامی روی کانکتور را تمیز کنید تا آلودگی‌ها پاک شود.

همچنین بررسی کنید که اسلات سیم کارت ​​آسیب ندیده باشد. شکستگی اسلات سیم کارت می‌تواند باعث مشکل نخواندن سیم کارت در گوشی های اندرویدی باشد.

برای هر گونه آسیب سخت افزاری، حتما به مرکز خدمات و نمایندگی تعمیرات گوشی ایسوس مراجعه کنید و با کمک تکنسین‌های آموزش دیده آن را تعمیر یا تعویض کنید.

فعال کردن سیم کارت

تنظیمات شبکه و سیم کارت را بررسی کنید. تنظیمات و سپس شبکه موبایل را باز کنید. در بخش اطلاعات سیم کارت و تنظیمات، سیم کارت را انتخاب کنید و گزینه Enabled را روشن نمایید.

پاک کردن اطلاعات cache

اگر با مشکل خوانده نشدن سیم کارت مواجه شدید، یکی از راه‌حل‌ها می‌تواند پاک کردن داده‌های کش باشد. گاهی اوقات فایل‌های کش ممکن است باعث مختل شدن کارکرد گوشی و ایجاد مشکلاتی مانند شناسایی نشدن سیم کارت شوند.

برای رفع این مشکل، توصیه می‌شود که فایل‌های کش گوشی خود را پاک کنید. در اکثر گوشی‌های اندرویدی می‌توانید با مراجعه به تنظیمات، داده‌های کش را حذف کرده و از بروز مشکلاتی مثل عدم شناسایی سیم کارت جلوگیری کنید.

Setting > Storage > Internal Storage > Cached Data

مشکل رجیستری

علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندرویدی می‌تواند رجیستر نشدن گوشی یا ثبت نشدن گوشی به نام صاحب سیم کارت باشد. مشکل رجیستر نشدن گوشی برای گوشی‌های قاچاق شده به وجود می‌آید.

از چند سال پیش قانون رجیستری اجرا شد تا به وسیله آن از ورود گوشی‌های قاچاق جلوگیری شود. شماره سریال گوشی یا IMEI در زیر جعبه گوشی نوشته شده است.

برای دیدن شماره سریال گوشی کد #06#* را شماره گیری کنید و آن را با کد روی جعبه تطبیق دهید. برای اطلاع از قانونی رجیستر شدن گوشی IMEI دستگاه را به شماره ۷۷۷۷ پیامک کنید.

فلش کردن رام کاستوم

یکی از امکانات جذاب گوشی‌های اندرویدی، قابلیت تعویض یا فلش کردن رام آن‌ها است. برخی کاربران برای تغییر رابط کاربری یا به‌روزرسانی سیستم‌عامل گوشی‌های قدیمی خود این کار را انجام می‌دهند.

اما فلش کردن رام می‌تواند علت خوانده نشدن سیم کارت در گوشی اندرویدی باشد، زیرا ممکن است با نصب رام جدید، شماره سریال گوشی یا IMEI پاک شود.

با پاک شدن IMEI، ممکن است با مشکل خوانده نشدن سیم کارت همراه اول، ایرانسل یا رایتل مواجه شوید. پیشنهاد ما این است که از رام‌های رسمی و عرضه شده توسط تولیدکننده گوشی استفاده کنید تا از این مشکلات جلوگیری کنید.

تغییر حالت شبکه به حالت خودکار

یکی دیگر از علت های نخواندن سیم کارت در گوشی هوشمند می‌تواند انتخاب نا درست حالت شبکه باشد. مثلا زمانی که سیم کارت از نسل چهارم شبکه پشتیبانی نمی‌کند اما حالت شبکه روی 4G  می باشد.

به همین دلیل تغییر حالت شبکه به حالت خودکار روشی است که می‌توانید امتحان کنید. این کار را با رفتن به Settings -> Mobile Networks -> Network Mode و انتخاب اولین گزینه یعنی LTE/WCDMA/GSM (اتصال خودکار) انجام دهید.

اگر از گوشی‌ هوشمند دو سیم کارته استفاده می‌کنید، ابتدا باید سیم کارت مورد نظر را انتخاب نمایید.

خراب بودن سیم کارت

در آخر، اگر هیچ کدام از موارد بالا دلیل نخواندن سیم کارت در گوشی ساده و یا هوشمند اندرویدی شما نبود، امکان دارد مشکل از خود سیم کارت باشد. بررسی کنید که سیم کارت دچار خش خورگی و ضربه نشده باشد.

برای اطمینان از سالم یا خراب بودن سیم کارت، آن را روی گوشی دیگری امتحان کنید. در صورتی که علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندرویدی، خراب بودن سیم کارت تشخیص داده شد، سیم کارت خود را به دفاتر رسمی اپراتور ببرید.

خوانده نشدن سیم کارت

خوانده نشدن سیم کارت

سوالات متداول

به چه علتی سیم کارت ایرانسل بالا نمی‌آید؟

دلیل نخواندن سیم کارت در گوشی می‌تواند ناشی از مشکلات نرم افزاری گوشی، خراب بودن سیم کارت یا جاگیری نادرست آن، اشتباه پانچ شدن سیم کارت، نقص فنی در اسلات سیم کارت، تنظیمات نادرست شبکه، مشکلات رجیستری و ثبت قانونی سیم کارت باشد.

علت خوانده نشدن سیم کارت چی میباشد؟

برای برطرف کردن مشکل نخواندن سیم‌کارت، ابتدا محل قرارگیری سیم‌کارت رو چک کن و مطمئن شو که مشکلی نداره. اگه همه‌چی درست بود، گوشی رو خاموش کن، باتری رو بیرون بیار و ۳۰ ثانیه صبر کن تا برق گوشی قطع بشه. بعد گوشی را روشن کنید. اگر هنوز مشکل برطرف نشد، سیم‌کارت را روی گوشی دیگه هم تست کنید تا مطمئن شوید مشکل از سیم‌کارت نیست.

جمع بندی

اگر سیم‌کارت شما در گوشی خوانده نمی‌شود، ابتدا باید مطمئن شوید که سیم‌کارت به درستی در محل خود قرار دارد. سپس گوشی را خاموش کرده، باتری را بیرون بیاورید و چند ثانیه صبر کنید تا جریان برق کاملاً قطع شود.

در نهایت گوشی را روشن کنید. اگر مشکل همچنان باقی بود، احتمالاً سیم‌کارت خراب است. برای بررسی این موضوع، سیم‌کارت را روی یک گوشی دیگر امتحان کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا مشخص کنید که مشکل از سیم‌کارت یا گوشی شماست.

اگر بعد از بررسی مراحل اولیه، همچنان با مشکل خوانده نشدن سیم‌کارت مواجه هستید، ممکن است مشکلات سخت‌افزاری در دستگاه وجود داشته باشد. در این صورت، باید مطمئن شوید که شیار سیم‌کارت سالم است و هیچ نوع گرد و غبار یا آسیب فیزیکی ندارد.

همچنین، در صورتی که از یک گوشی قدیمی استفاده می‌کنید، احتمال دارد که شیار سیم‌کارت یا حتی خود گوشی دچار ایراد شده باشد.

اگر مشکل از گوشی نباشد و سیم‌کارت هم سالم باشد، توصیه می‌شود با اپراتور خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی از طرف شبکه یا حساب کاربری شما وجود ندارد.

همچنین ممکن است لازم باشد که سیم‌کارت را تعویض کنید. در نهایت، اگر هیچ کدام از این راه‌حل‌ها مؤثر واقع نشد، مراجعه به یک مرکز خدمات پس از فروش یا تعمیرات موبایل می‌تواند مشکل شما را حل کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 3 =