حالت Sleep
دسته بندی:

فهرست مطالب

خارج کردن لپ تاپ از حالت sleep

یکی از گزینه‌هایی که برای حفظ وضعیت نیمه ‌فعال لپ تاپ استفاده می‌شود، حالت Sleep یا خوابیدن است. این حالت به نام‌های مختلفی مانند standby و Hibernating نیز شناخته می‌شود. در این حالت، رم سیستم رایانه‌ای فعال می‌ماند و سایر اجزای دستگاه به حالت خاموشی فرو می‌روند. وقتی از حالت Hibernating در لپ تاپ خارج می‌شوید، برنامه‌های باز بدون تغییر شروع به کار می‌کنند. بسیاری از افراد هنگامی که می‌خواهند لپ تاپ در وضعیت آماده‌ به ‌کار باقی بماند، از حالت Sleep استفاده می‌کنند. با این حال، گاهی اوقات ممکن است خروج از این وضعیت دشوار باشد. در ادامه، شما با راهکارهای حل مشکلات خروج از حالت استندبای لپ تاپ آشنا خواهید شد.

 

دلایل اصلی گیر کردن لپ تاپ در حالت Hibernating

حالت Sleep در لپ تاپ اصولاً هیچ گونه تأثیری بر روی اطلاعات و فایل‌های باز موجود در سیستم ندارد. اما با استفاده از حالت Hibernating در لپ تاپ، تمام داده‌های فعال به صورت یک فایل جداگانه در درایو ذخیره سازی اطلاعات (Storage Drive) سیو می‌شوند. پس از فرآیند ذخیره‌ سازی، تمامی اجزای سیستم خاموش می‌شوند و دیگر انرژی مصرف نمی‌شود.برای روشن کردن سیستم، کافی است یک حرکت کوچک موس یا زدن دکمه پاور لپ تاپ انجام شود. با این کار، اطلاعات ذخیره شده در درایو به رم ارسال می‌شود و لپ تاپ با باز کردن فایل‌هایی که در دستگاه باز بودند، به فعالیت خود ادامه می‌دهد. اما برخی اوقات ممکن است خروج از این وضعیت مشکل‌ ساز شود. علت هایی ممکن ایت باعث این اتفاق شوند عبارتند از:

۱. عدم آپدیت درایورهای لپ تاپ

۲. نصب و اجرای برنامه‌های ناسازگار با قابلیت‌های اصلی لپ تاپ

۳. اختلالات مرتبط با تنظیمات  Power Plan

۴. حضور ویروس‌های مختلف در لپ تاپ

 

چگونگی خارج کرن لپ تاپ را از حالت sleep

برای خروج از حالت Sleep لپ تاپ، ابتدا دکمه‌ی پاور را به طور کوتاه فشار دهید تا سیستم به وضعیت فعالیت برگردد. سپس صبر کنید تا لپ تاپ به حالت کاری خود بازگردد و صفحه نمایش دوباره روشن شود. برخی از دستگاه‌ها با کمی تأخیر وارد وضعیت کاری می‌شوند و برخی دیگر به سرعت به وضعیت قبلی خود باز می‌گردند. با این کار، می‌توانید از حالت Sleep خارج شده و دوباره با استفاده از لپ تاپ خود ادامه دهید. هنگامی که سیستم روشن شد، روش های زیر را امتحان کنید تا دوباره مشکل گیر کردن در حالت  Sleep برای لپ تاپ رخ ندهد.

حالت sleep

حالت sleep

قبل از هر چیز، مطمئن شوید که قابلیت خروج با استفاده از موس و کیبورد فعال شده باشد.

برای رفع مشکل گیر کردن در حالت Hibernating لپ ‌تاپ، اولین گام اصلاح حساسیت سیستم به دستگاه‌های ورودی مانند موس و کیبورد است. برای این کار، ابتدا به منوی استارت رفته و Device Management را جستجو کنید. سپس پنجره‌ای مربوط به تنظیمات کیبورد و موس را انتخاب کنید. در تب Power Management، گزینه Allow this device to wake the computer را فعال کرده و تغییرات را ذخیره کنید.

با استفاده از Troubleshooter، وضعیت حالت استندبای لپ ‌تاپ را بررسی کنید.

برای کنترل حالت Sleep لپ ‌تاپ از قابلیت Troubleshooter استفاده کنید. برای این کار، ابتدا در منوی Start، Setting را سرچ کنید و سپس از بین گزینه‌های موجود، update & security را انتخاب کنید. در ستون سمت چپ، گزینه Troubleshoot قابل مشاهده است. زیر منوی Power، گزینه Run the Troubleshoot را انتخاب کنید. در این صورت، ویندوز به بررسی کلی وضعیت لپ ‌تاپ می‌پردازد و مشکلات را برطرف می‌کند.

تنظیمات Power Setting را بررسی کنید.

برای بررسی تنظیمات Power Setting و رفع مشکل گیر کردن در حالت Sleep لپ‌ تاپ، ابتدا دکمه‌های ویندوز و R را همزمان فشار دهید. در پنجره‌ی Run، عبارت cpl را وارد کنید. سپس منویی باز می‌شود که گزینه‌ی change plan setting را شامل می‌شود. آن را انتخاب کنید و سپس روی گزینه‌ی change advanced power settings کلیک کنید. در این مرحله، Sleep را انتخاب کرده و در بخش تنظیمات آن، گزینه‌ی Allow wake timers را در حالت enable قرار دهید و OK کنید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، می‌توانید با نمایندگی تعمیرات لپ ‌تاپ ایسوس تماس بگیرید.

روشن نشدن کامپیوتر بعد از sleep

برای رفع مشکل روشن نشدن کامپیوتر بعد از حالت sleep، می‌توانید همان مراحل گفته شده برای رفع مشکل sleep در لپ تاپ را طی کنید. همچنین، فعال کردن hibernation در کامپیوتر می‌تواند از بروز مشکل در حالت اسلیپ جلوگیری کند. برای انجام رساندن این کار می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

در قسمت جستجو، عبارت cmd را وارد کرده و Enter را بزنید.

بر روی آیکون Command Prompt، راست کلیک کرده و Run as administrator را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده، عبارت‌های زیر را وارد کنید:

powercfg.exe /hibernate off

powercfg.exe /hibernate on

سپس Enter را بفشارید تا اطلاعات ثبت و هایبرنیشن فعال شود.

بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ بعد از حالت sleep در ویندوز 10

به طور کلی، مشکلات پس از وضعیت Sleep در ویندوز 10 می‌توانند برای برخی کاربران موضوع نگرانی باشند. مایکروسافت همیشه به دنبال بهبود عملکرد سیستم عامل خود است، اما بعضی مشکلات همچنان ممکن است پابرجا بمانند. برای حل مشکل عدم روشن شدن ویندوز بعد از وضعیت Sleep در ویندوز 10، می‌توانید روش‌های زیر را در نظر بگیرید:

آپدیت کارت گرافیک برای رفع مشکل حالت sleep در ویندوز 10

به طور کلی، وجود مشکل در کارت گرافیک، اگر به دلایل معیوب بودن یا منسوخ شدن کارت گرافیک باشد، ممکن است باعث مشکلات در حالت Sleep در ویندوز شود. برای این منظور، به صورت دوره‌ای کارت گرافیک را بررسی و به ‌روز رسانی کنید. از نرم ‌افزارهایی همچون Driver Easy می‌توانید برای این منظور استفاده کنید. مراحل زیر را برای به ‌روز رسانی کارت گرافیک با استفاده از Driver Easy دنبال کنید:

نرم ‌افزار Driver Easy را از سایت های معتبر دانلود و نصب نمایید.

پس از نصب، نرم ‌افزار را اجرا کنید و بر روی دکمه “Scan Now” یا “اسکن کردن” کلیک کنید.

نرم ‌افزار شروع به اسکن و بررسی درایورهای سیستم می‌کند.

اگر نرم ‌افزار هرگونه مشکل یا نیاز به به ‌روز رسانی درایورها پیدا کرد، می‌توانید گزینه “Update” یا “به‌ روز رسانی” را انتخاب کنید تا آن درایور به ‌روز شود.

اگر این مشکلات با به ‌روز رسانی درایورها حل نشد، ممکن است نیاز به بررسی و تعمیر فیزیکی کارت گرافیک یا مشاوره با تکنیسین متخصص در نمایندگی ایسوس داشته باشید.

Driver Easy

Driver Easy

اسکرین سیور یا محافظ صفحه را غیرفعال نمایید

بعضی اوقات وقتی سیستم برای مدتی در حالت Sleep باقی می‌ماند، ممکن است محافظ صفحه فعال شده و به نمایش درآید. این موضوع ممکن است باعث انتظاری برای خاموش شدن صفحه و یا ورود به حالت خواب شود. یکی از راه‌حل‌های پیشنهادی برای حل این مشکل، غیرفعال ‌سازی محافظ صفحه است. مراحل زیر را برای غیرفعال ‌سازی آن دنبال کنید:

در جستجوی ویندوز، عبارت “Lock screen settings” را جستجو کنید و Enter را بزنید.

داخل صفحه باز شده، روی گزینه “Screen saver settings” کلیک کنید.

در قسمت  Screen Saver، گزینه “None” را انتخاب کرده و سپس OK را کلیک کنید.

این اقدام باعث غیرفعال شدن محافظ صفحه می‌شود و صفحه نمایش به صورت مستقیم به حالت Sleep دسترسی پیدا خواهد کرد.

تنظیمات برق را بررسی کنید.

برای دسترسی به تنظیمات حالت خواب سیستم، ابتدا کلیدهای ویندوز و R را همزمان فشار دهید. سپس در پنجره باز شده، عبارت cpl را جستجو کنید. سپس گزینه “Change when the computer sleeps” را انتخاب کنید و تنظیمات خواب سیستم را بررسی یا تنظیمات جدید را وارد نمایید.

زمان خواب لپ تاپ را به مدت زمان طولانی تری تغییر دهید.

آخرین پیشنهاد ما برای رفع مشکل بالا، افزایش زمان خواب سیستم در ویندوز 10 می‌باشد. راهنمای انجام این پیشنهاد به شرح زیر است. لطفاً توجه داشته باشید که انجام دقیق مراحل این روش بسیار مهم است:

با فشردن کلیدهای ویندوز و R به صورت همزمان در کیبورد، پنجره Run در ویندوز 10 برای شما باز می‌شود.

کلمه‌ی regedit را وارد کرده و OK کنید. پوشه با نام HKEY_LOCAL_MACHINE را انتخاب کنید تا پوشه‌های زیرمجموعه آن برای شما نمایش داده شود.

پوشه SYSTEM را انتخاب کنید.

در زیر پوشه‌های این فایل، به دنبال فولدر CurrentControlSet بگردید.

سپس فولدر Control را باز کنید.

در بین فولدرهای این قسمت، Power را پیدا کنید.

بعد از انتخاب فولدر Power، نوبت انتخاب فولدر PowerSettings است.

در زیرمجموعه‌های این فولدر، به ترتیب فولدرهای زیر را که پس از باز کردن هر کدام را می‌توانید بیابید، انتخاب کنید:

238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20

7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca0

بعد از انتخاب این فولدر، در سمت چپ چند گزینه برای شما نشان داده می‌شود.

بر روی گزینه Attributes دو بار کلیک نمایید و در فیلد  Value data، مقدار را 2 انتخاب کرده و گزینه OK را بزنید.

از روی کیبورد، دکمه ویندوز و R را همزمان انتخاب کنید.

در صفحه ای که برایتان باز شده عبارت cpl را جستجو کنید.

گزینه Change plan setting را انتخاب کنید.

روی Change advanced power settings کلیک و انتخاب کنید.

در پنجره باز شده وارد sleep شوید.

از زیرمجموعه آن sleep after را انتخاب کنید و زمان آن را به 30 دقیقه تغییر و در نهایت OK را بزنید.

ریست فکتوری لپ تاپ

ریست فکتوری لپ تاپ

ریست فکتوری لپ تاپ

اگر با انجام تمامی راه حل‌های ذکر شده مشکل خارج نشدن لپ تاپ از حالت Sleep برطرف نشد، می‌توانید سیستم را ریست فکتوری کنید. برای انجام این کار اول از همه حتماً از اطلاعات شخصی داخل حافظه ذخیره ‌سازی یک پشتیبان یا backup تهیه کنید.

 

کلام آخر

امیدواریم مطالعه این مقاله به طور کامل مشکل شما را حل کرده باشد، با این حال اگر همچنان سوالی در انجام مراحل دارید و یا در پیدا کردن هر قسمتی به مشکل بر خوردید، آن را در قسمت نظرات مطرح کنید تا ما هرچه سریعتر راهنمایی‌های لازم را برای حل و رفع مشکل خارج نشدن سیستم لپ تاپ از حالت Sleep و یا hibernating را در پاسخ برای شما ارائه دهیم.

شرکت ایسوس توتال ارائه دهنده خدمات تعمیر تبلت ایسوس، تعمیر موبایل ایسوس، تجهیزات شبکه، تعمیر آل این وان ایسوس می باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

5/5 - (3 امتیاز)