با وجود این که فناوری تلفن بسیار پیشرفت کرده است، برقراری تماس همچنان یکی از مهمترین موارد استفاده هر گوشی تلفن همراه است. زمانی که گوشی شما پیغام خوانده نشدن سیم کارت را نشان داد، یعنی شما از این کاربرد اساسی موبایلتان بیبهره هستید. این وضعیت بسیار آزاردهنده است و به یک راه حل فوری نیاز دارد. اگر نمیدانید در چنین شرایطی چه کاری انجام دهید، ما در این مقاله چند راه حل را به شما آموزش میدهیم تا زمانی که سیم کارت تلفن اندرویدی شما شناسایی نشد، آن را امتحان کنید.
علت های مشکل سیم کارت در گوشیهای اندرویدی
- مشکلات نرم افزاری گوشی
- خراب بودن سیم کارت یا جاگیری اشتباه آن
- پانچ شدن نادرست سیم کارت
- وجود مشکلات فنی در اسلات سیم کارت
- تنظیمات اشتباه شبکه
- مشکل در رجیستری و ثبت قانونی سیم کارت
- خراب کاری بد افزارها
خاموش و روشن کردن گوشی ایسوس
خوانده نشدن سیم کارت در گوشی های اندرویدی میتواند به دلیل مشکلات نرم افزاری باشد که با یک خاموش و روشن کردن ساده گوشی برطرف میشود. دکمه پاور را نگه دارید تا گزینه Restart برای شما ظاهر شود. برای راه اندازی دوباره گوشی روی آن ضربه بزنید.
این کار میتواند خیلی از مشکلات را برطرف کند. بعضی از کاربران گزارش دادهاند که Restart کردن مشکل را برطرف نکردهاند و اینکه علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندروید زمان روشن شدن سیستم عامل به وجود میآید. این کاربران با خاموش کردن گوشی به مدت ۳۰ ثانیه و سپس روشن کردن آن توانستند این مشکل را بر طرف کنند.
اگر با این کار مشکل برطرف شد، از این پس به جای Restart کردن گوشی خود همیشه از همین روش استفاده کنید. این یک مشکل نرم افزاری است و احتمالاً با به روز رسانی بعدی اندروید یا تنظیمات شرکت مخابراتی برای همیشه بر طرف خواهد شد.
بررسی کردن جهت سیم کارت
علت خوانده نشدن سیم کارت در گوشی اندرویدی میتواند قرار نگرفتن درست سیم کارت باشد. خیلی از افراد این اشتباه را مرتکب میشوند که سیم کارت را از جهت اشتباه وارد میکنند و به همین علت با مشکل نخواندن سیم کارت همراه اول، ایرانسل یا رایتل مواجه میشوند. به همین دلیل، اولین چیزی که باید بررسی شود این است که آیا جهت سیم کارت درست است. معمولاً یک نماد یا یک تصویر رو/زیر/کنار سیم کارت وجود دارد که نحوه درست قرار دادن سیم کارت را نشان میدهد. در گوشیهای قدیمی که مشکلات نرم افزاری کمتر هستند، از رایج ترین دلایل نخواندن سیم کارت در گوشی ساده میتواند قرار گرفتن اشتباه سیم کارت باشد. اگر سیم کارت در هیچ جهتی به درستی در داخل اسلات گوشی قرار نمیگیرد، پانچ سیم کارت برای گوشی شما مناسب نیست.
بررسی جهت اسلات سیم کارت
یکی از علت های نخواندن سیم کارت در گوشی میتواند وارد شدن اسلات از جهت اشتباه باشد. آن را خارج و مجددا وارد کنید. در زمان درآوردن اسلات سیم کارت اگر فشار زیادی وارد کنید ممکن است پین یا برد منطقی را بشکند و مشکل شناسایی نشدن سیم کارت را دو چندان کند.
بررسی فعال بودن سیم کارت
سیم کارت را در گوشی دیگری امتحان کنید. اگر گوشی جدید هم سیم کارت را نمیشناسد، مشکل از سیم کارت است. پس شما باید:
ابتدا با ارائه دهنده خدمات شبکه خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که سیم کارت فعال است یا خیر.
همچنین مطمئن شوید که ثبت سیم کارت به درستی انجام شده است یا نه.
چک کنید که آیا نقاط طلایی سیم کارت تمیز است یا خیر. اگر گرد و غبار یا کثیفی روی آن دیدید، آن را با یک پارچه نخی نرم تمیز کنید. اما حواستان باشد که آن را خراش ندهید. در غیر این صورت امکان دارد آسیب بیشتری به سیم کارت وارد کنید.
بررسی کانکتور سیم کارت
ممکن است گرد و غبار روی اسلات سیم کارت و کانکتور جمع شود و باعث شود سیم کارت به درستی تشخیص داده نشود. به آرامی روی کانکتور را تمیز کنید تا آلودگیها پاک شود. همچنین بررسی کنید که اسلات سیم کارت آسیب ندیده باشد. شکستگی اسلات سیم کارت میتواند باعث مشکل نخواندن سیم کارت در گوشی های اندرویدی باشد. برای هر گونه آسیب سخت افزاری، حتما به مرکز خدمات و نمایندگی تعمیرات گوشی ایسوس مراجعه کنید و با کمک تکنسینهای آموزش دیده آن را تعمیر یا تعویض کنید.
فعال کردن سیم کارت
تنظیمات شبکه و سیم کارت را بررسی کنید. تنظیمات و سپس شبکه موبایل را باز کنید. در بخش اطلاعات سیم کارت و تنظیمات، سیم کارت را انتخاب کنید و گزینه Enabled را روشن نمایید.
پاک کردن اطلاعات cache
اگر با اخطار سیم کارت شناسایی نشد مواجه شدید، پاک کردن دادههای کش میتواند راه حل مناسبی باشد. پاک کردن فایلهای ناخواستهای که ممکن است کارکرد و رفتار تلفن شما را مختل کند، کاری است که باید همیشه در بازههای زمانی کوتاه انجام دهید. در اکثر گوشیهای اندرویدی میتوانید از مسیر زیر دادههای کش را حذف کنید.
Setting > Storage > Internal Storage > Cached Data
مشکل رجیستری
علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندرویدی میتواند رجیستر نشدن گوشی یا ثبت نشدن گوشی به نام صاحب سیم کارت باشد. مشکل رجیستر نشدن گوشی برای گوشیهای قاچاق شده به وجود میآید. از چند سال پیش قانون رجیستری اجرا شد تا به وسیله آن از ورود گوشیهای قاچاق جلوگیری شود. شماره سریال گوشی یا IMEI در زیر جعبه گوشی نوشته شده است. برای دیدن شماره سریال گوشی کد #06#* را شماره گیری کنید و آن را با کد روی جعبه تطبیق دهید. برای اطلاع از قانونی رجیستر شدن گوشی IMEI دستگاه را به شماره ۷۷۷۷ پیامک کنید.
فلش کردن رام کاستوم
یکی از امکانات جذابی که گوشیهای اندرویدی دارد قابلیت تعویض یا فلش کردن رام آن ها است. بعضی کاربران به دلایل متفاوت مثل ایجاد تنوع در رابط کاربری و به روز رسانی سیستم عامل روی گوشیهای قدیمی اقدام به این کار میکنند. اما فلش کردن رام میتواند علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندرویدی باشد زیرا با نصب رام جدید، امکان دارد شماره سریال گوشی یا IMEI پاک شود. با پاک شدن IMEI با مشکل خوانده نشدن سیم کارت همراه اول، ایرانسل یا رایتل مواجه خواهید شد. پیشنهاد ما به شما این است که از رامهای رسمی و عرضه شده توسط تولید کننده گوشی استفاده کنید.
تغییر حالت شبکه به حالت خودکار
یکی دیگر از علت های نخواندن سیم کارت در گوشی هوشمند میتواند انتخاب نا درست حالت شبکه باشد. مثلا زمانی که سیم کارت از نسل چهارم شبکه پشتیبانی نمیکند اما حالت شبکه روی 4G می باشد. به همین دلیل تغییر حالت شبکه به حالت خودکار روشی است که میتوانید امتحان کنید. این کار را با رفتن به Settings -> Mobile Networks -> Network Mode و انتخاب اولین گزینه یعنی LTE/WCDMA/GSM (اتصال خودکار) انجام دهید. اگر از گوشی هوشمند دو سیم کارته استفاده میکنید، ابتدا باید سیم کارت مورد نظر را انتخاب نمایید.
خراب بودن سیم کارت
در آخر، اگر هیچ کدام از موارد بالا دلیل نخواندن سیم کارت در گوشی ساده و یا هوشمند اندرویدی شما نبود، امکان دارد مشکل از خود سیم کارت باشد. بررسی کنید که سیم کارت دچار خش خورگی و ضربه نشده باشد. برای اطمینان از سالم یا خراب بودن سیم کارت، آن را روی گوشی دیگری امتحان کنید. در صورتی که علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندرویدی، خراب بودن سیم کارت تشخیص داده شد، سیم کارت خود را به دفاتر رسمی اپراتور ببرید.
سوالات متداول
- چرا سیم کارت ایرانسل بالا نمیآید؟
دلیل نخواندن سیم کارت در گوشی میتواند ناشی از مشکل نرم افزاری گوشی، خراب بودن سیم کارت یا جاگیری نادرست آن، اشتباه پانچ شدن سیم کارت، نقص فنی در اسلات سیم کارت، تنظیمات نادرست شبکه، مشکلات رجیستری و ثبت قانونی سیم کارت باشد.
- دلیل نخواندن سیم کارت در گوشی های ساده چیست؟
جهت وارد کردن سیم کارت و همچنین سالم بودن محل قرارگیری آن را بررسی نمایید. اگر مشکلی وجود نداشت، گوشی را خاموش کنید، باتری آن را در بیاورید و ۳۰ گوشی را خاموش کنید تا جریان برق به طور کامل از مدار گوشی خارج شود. بعد از آن مجددا گوشی را روشن کنید. علت نخواندن سیم کارت در گوشی اندروید میتواند خراب بودن سیم کارت باشد بنابراین برای اطمینان بیشتر، سیم کارت خود را بر روی یک گوشی دیگر هم امتحان کنید.
نمایندگی ایسوس ارائه دهنده خدمات تعمیر تبلت ایسوس، تعمیر موبایل ایسوس، تجهیزات شبکه، تعمیر آل این وان ایسوس و تعمیر لپ تاپ ایسوس می باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.