صدا یک سیگنال آنالوگ است و از طریق ارتعاش ایجاد می شود. مولکول های هوای اطراف منبع صدا با آن ارتعاش می کنند. با حرکت این مولکول های هوا، آنها به مولکولهای دیگر هوا برخورد کرده و صدا را پخش می کنند. وقتی این مولکول های ارتعاشی هوا با پرده گوش ما برخورد می کنند، صدا را می شنویم. پرده گوش ما ارتعاشات را به گوش داخلی منتقل می کند. اعصاب ما در آنجا ارتعاشات را به تکانه های الکتریکی تبدیل می کند تا به ما اجازه شنیدن را بدهد.از سوی دیگر کامپیوترها به صورت دیجیتالی کار می کنند. آنها سیگنال های الکتریکی را در 1 و 0 ارسال می کنند. اینها اساساً فقط سیگنال های روشن و خاموش هستند. آنها به صدا تبدیل نمی شوند، بنابراین باید از سیگنال های دیجیتال به آنالوگ تبدیل شوند. اینجاست که کارت صدا وارد می شود. کامپیوتر داده ها را به کارت می فرستد، سپس آنها را پردازش کرده و به خروجی آنالوگ تبدیل می کند.برای تعمیر لپ تاپ ایسوس خود می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
کارت صدا چگونه کار می کند
اکثر کارت های صدا دارای چهار جزء اصلی هستند:
- مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC)
- مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC)
- رابط PCIe
- اتصالات ورودی و خروجی
در برخی کارت ها از تراشه رمزگذار/رمزگشایی به نام CODEC استفاده می شود که هر دو عملکرد DAC و ADC را انجام می دهد.
وقتی رایانه شما صدا پخش می کند، از طریق رابط PCIe یک سیگنال به کارت صدا ارسال می کند. این سیگنال قبل از پمپاژ از اتصال خروجی از DAC عبور می کند.
ضبط صدا در رایانه شما از همان روند اما به صورت معکوس پیروی می کند. کارت صدای شما سیگنال ها را از طریق اتصال ورودی دریافت می کند. سپس از طریق ADC به 1 و 0 ثانیه تبدیل می شود. پس از آن کارت سیگنال را از طریق PCIe به پردازنده شما برای پردازش ارسال می کند.
علاوه بر این، سایر کارت های صدا دارای پردازنده سیگنال دیجیتال DSP و amp هستند. DSP یک ریزپردازنده است که مخصوص پردازش صدا طراحی شده است. این قدرت پردازشی مورد نیاز DAC/ADC/CODEC برای تبدیل سیگنال ها را فراهم می کند. اگر کارت صدای شما DSP ندارد، از CPU شما برای این تبدیل استفاده می کند. از طرف دیگر amp یا تقویت کننده برای تقویت سیگنال خروجی استفاده می شود. اگر سیگنال تبدیل ضعیف باشد، amp از نیروی الکتریکی برای افزایش دامنه استفاده می کند. این باعث افزایش حجم خروجی صدا می شود.
کاربرد کارت صدا چیست
کارت صدا یک جزء توسعه دهنده است که در رایانه ها برای دریافت و ارسال صدا استفاده می شود. کارت های صدا با استفاده از برنامه های نرم افزاری و درایورهای دستگاه پیکربندی شده و مورد استفاده قرار می گیرند. دستگاه ورودی متصل به دریافت داده های صوتی معمولاً میکروفون است، در حالی که دستگاه هایی که برای خروجی داده های صوتی استفاده می شوند عموما بلندگو یا هدفون هستند.
کارت صدا داده های صوتی دیجیتال ورودی را به صدای آنالوگ تبدیل می کند تا بلندگوها بتوانند آن را پخش کنند. در حالت معکوس، کارت صدا می تواند داده های صوتی آنالوگ را از میکروفون به داده های دیجیتال تبدیل کند که می توانند در رایانه ذخیره شده و با استفاده از نرم افزارهای صوتی تبدیل شوند. کارت صدا به عنوان آداپتور صدا نیز شناخته می شود.
در گذشته رایانه ها در ابتدا فقط قادر به تولید بوق در محدوده فرکانس محدود بودند. این بوق در درجه اول به عنوان زنگ هشدار استفاده می شود. اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترده تر شدن مدیا، کارت های صدا از نظر سخت افزاری و نرم افزاری همچنان در حال تکامل هستند. کارت های صدای مدرن می توانند صدای سه بعدی و صدای فراگیر را با کیفیت بالاتر تولید کنند. بازی های رایانه ای و سایر برنامه ها در حال توسعه هستند تا از قابلیت های جدید کارت صدا استفاده کنند.
استفاده از کارت های صدا آنقدر گسترده است که اکثر تولیدکنندگان مادربرد کارت های صدای داخلی را برای رایانه ها ارائه می دهند. با این حال، کاربران پیشرفته عموماً ترجیح می دهند از یک کارت صدای خاص و انتخاب شده برای پاسخگویی به نیازهای خاص خود تا یک کارت صدای داخلی استفاده کنند.
نکاتی برای انتخاب کارت صدا
اگر می خواهید بهترین تجربه صوتی را داشته باشید، کارت صدا بهترین راه است. اما با وجود گزینه های بسیار زیاد، باید به دنبال چه چیزی در انتخاب کارت صدا باشید؟
-
جلوه های سه بعدی
این ویژگی باعث می شود جلوه های سه بعدی به خروجی استریو تبدیل شوند. در حالی که گیمرها بیشترین بهره را از این می برند ، همچنین غوطه وری را به صدا و تصویر اضافه می کند.
اگر کارت صدا شما دارای تصویرسازی فضایی سه بعدی است، می تواند صدا را از فیلم ها پردازش کند تا به نظر برسد که در عمق بازی هستید. همچنین می تواند جلوه هایی به موسیقی شما ببخشد و باعث شود احساس کنید در سالن کنسرت در حال گوش دادن به موسیقی هستید.
-
فناوری صدای فراگیر
اگر سیستم سینمای خانگی 5.1 کاناله دارید، به یک کارت صدا نیاز دارید که از آن پشتیبانی کند. این سیستم های صوتی از پنج بلندگو (یا بیشتر) و یک ساب ووفر استفاده می کنند تا صدایی همه جانبه را به شما ارائه دهند.
اگر کارت صدای شما از فناوری صدای فراگیر پشتیبانی نمی کند، از سینمای خانگی خود بیشترین بهره را نخواهید برد. اما اگر کارت صدای شما از صدای فراگیر پشتیبانی می کند، به احتمال زیاد از تصویرسازی فضایی سه بعدی نیز پشتیبانی می کند.
-
پشتیبانی S/PDIF
اکثر سینماهای خانگی دارای اتصال S/PDIF هستند. S/PDIF مخفف Sony/Phillips Digital Interconnect Format است. این دستگاه در درجه اول توسط سونی و فیلیپس برای انتقال صدای فشرده و با کیفیت بالا طراحی شده است. اگر می خواهید از این مزیت استفاده کنید، کارت صدا شما باید دارای پورت S/PDIF باشد تا سینمای خانگی شما را متصل کند.
-
پورت MIDI
اگر موزیسین هستید و می خواهید سازهای خود را روی رایانه خود ضبط کنید، باید پورت MIDI داشته باشید. MIDI فقط صدا ضبط نمی کند. آنها همچنین می توانند دستورالعمل های موسیقی خاصی را ضبط کنند. به عنوان مثال، نرم افزار MIDI هنگام ضبط موسیقی از طریق درگاه MIDI شامل گام، حجم، ویبراتو، پانینگ، سرعت و موارد دیگر خواهد بود. این امر باعث می شود که نوازندگان بتوانند جنبه های موسیقی خود را در حال حرکت تغییر دهند.
کارت های صدا در مقابل DAC ها
همانطور که قبلاً توضیح داده شد، DAC ها برای کارکردن هر کارت صدا ضروری هستند. اما اگر امروز در بازار جستجو کنید، می توانید DAC های خارجی را نیز برای خرید پیدا کنید. DAC ها در اصل کارت های صدا خارجی بدون پردازنده داخلی هستند. آنها در درجه اول برای تبدیل مستقیم سیگنال دیجیتال به آنالوگ طراحی شده اند. از آنجا که پردازنده داخلی ندارد، DAC ها عموماً نیازی به درایور ندارند. آنها همچنین همه کاره هستند. می توانید آنها را با گزینه های اتصال مانند USB یا بلوتوث به رایانه، تلفن هوشمند یا بلندگوهای خود وصل کنید.
از سوی دیگر، کارت های صدا معمولاً کارت های داخلی هستند که به اسلات PCIe نیاز دارند. این بدان معناست که آنها فقط می توانند بر روی CPU مستقل نصب شوند. شما نمی توانید کارت صدا را بر روی لپ تاپ خود نصب کنید مگر اینکه یک قاب خارجی برای آن داشته باشید.
یک مزیت مهم یک کارت صدا نسبت به DAC این است که می تواند صدا را پردازش کند. این بدان معناست که می توانید از کارت صدا برای افزودن جلوه های صوتی مانند تنظیمات اکولایزر دیجیتال استفاده کنید.
آیا به کارت صدا نیاز دارید
صادقانه بگویم، اکثر کاربران نیازی به کارت صدا مستقل ندارند. در دهه های گذشته رایانه ها به کارت صدا جداگانه نیاز داشتند. این به این دلیل است که پردازنده های آن زمان به اندازه کافی قدرت پردازش صدا را نداشتند. اما با پیشرفت تکنولوژی، پردازنده ها قدرت کافی به دست آوردند تا دیگر نیازی به کارت صدا نداشته باشند. به همین دلیل است که اکثر رایانه ها و لپ تاپ های از پیش ساخته شده کارت صدا جداگانه ندارند.
کارت صدای داخلی در اکثر رایانه ها برای ارائه صدای با کیفیت برای شما کافی است. اما اگر به طور حرفه ای با صدا کار می کنید یا دارای سینمای خانگی با صدای فراگیر 7.1 هستید، احتمالاً به آن نیاز دارید.
برخی از گیمرها برای بهبود عملکرد خود از کارت صدا استفاده می کنند. این به این دلیل است که در برخی از این کارت ها از مجازی سازی با صدای فراگیر استفاده می شود. این فناوری صدای سه بعدی را به یک خروجی استریو برای هدست تبدیل می کند. سپس گیمرها می توانند از نشانه های شنیداری برای پیدا کردن موقعیت دشمن خود استفاده کنند.
شرکت ایسوس توتال ارائه دهنده خدمات تعمیرات محصولات ایسوس ، از جمله تعمیر تبلت ایسوس ، تعمیر آل این وان ایسوس ، تعمیر موبایل ایسوس ، تعمیرات تجهیزات شبکه ایسوس می باشد . برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.