از بازی های ویدئویی گرفته تا کارهای سه بعدی حرفه ای، کارت گرافیک یک قطعه ضروری برای کسانی است که می خواهند رایانه های خود را به سطح گرافیکی عالی برسانند. متأسفانه، همانطور که معمولاً با افزودن سخت افزار اضافی به رایانه اتفاق می افتد، کارت های گرافیک مشکلات و مسائل خاص خود را دارند. اگر کارت گرافیک شما کار نمی کند ممکن است ناراحت کننده باشد، مخصوصاً برای کسانی که در زمینه کارت گرافیک تجربه ندارند و نمی دانند چگونه خطاها را تشخیص دهند. در اینجا علائم خرابی و راهنمای عیب یابی کارت گرافیک و نحوه رفع آن هنگام کار نکردن کارت گرافیک آورده شده است.
برای تعمیر کارت گرافیک ایسوس خود می توانید با کارشناسان ایسوس توتال تماس حاصل فرمایید .
عیب یابی کارت گرافیک
کارت های گرافیکی معیوب می توانند باعث خرابی رایانه شما شوند. این مشکلات می تواند متفاوت باشد ، از یک خطای ساده صفحه آبی، هنگ کردن کامپیوتر (اما عدم نمایش صفحه آبی)، تا راه اندازی مجدد تصادفی و خاموش شدن. دلایلی وجود دارد که نشان دهنده خطا و ارور در کارت گرافیک می باشد که در ادامه به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت.
تصویر عجیبی روی صفحه ظاهر شود
هنگامی که مشکلی در کارت گرافیک وجود دارد، ممکن است از طریق تصویر عجیب روی صفحه متوجه این موضوع شوید. این به این دلیل است که کارت گرافیک راهی است که کامپیوتر به صفحه می کشاند. رنگ ها متفاوت به نظر می رسند، مدل های سه بعدی بدون دلیل کشیده می شوند و غیره در صورت خرابی کارت گرافیک.
صدای فن بلند
هنگام شروع نرم افزار با استفاده از گرافیک سه بعدی (یا حتی راه اندازی رایانه)، می توانید صدایی مانند جت کوچک در حال بلند شدن در رایانه را بشنوید. این صدایی است که فن سیستم در حال کار است. اگر فن روی کارت گرافیک است، می تواند نشانه این باشد که مشکلی در آن وجود دارد.
مشکل درایور کارت گرافیک
گاهی اوقات هنگامی که صفحه نمایش برای چند ثانیه سیاه می شود از رایانه معمولی استفاده می کنید. پس از بازگشت، به شما اطلاع داده می شود که درایور ویدیو خراب است و باید دوباره راه اندازی شود. این کار به کل رایانه آسیب نمی رساند اما در صورت تکرار مکرر می تواند بسیار ناامید کننده باشد.
صفحه نمایش سیاه
گاهی اوقات هیچ سرنخ تصویری نمی بینید! یک کارت گرافیک آسیب دیده می تواند به طور ناگهانی از کار بیفتد و چیزی نشان ندهد. شما باید به یک کارت گرافیک یکپارچه یا یک کارت ارزان قیمت مراجعه کنید تا ببینید آیا با کارت یا مانیتور شما همراه است. اگر هر دو روش کار کرد، به احتمال زیاد تقصیر کارت گرافیک است.
تعمیر کارت گرافیک
در حالی که بسیاری از موارد فوق علائم یک کارت گرافیک خراب است، اما همیشه به این معنی نیست که باید به فکر خرید یک کارت گرافیک جدید بود. چند مورد وجود دارد که می توانید قبل از قضاوت نهایی بر روی کارت گرافیک و خرید کارت جدید، آن را تعمیر کنید.
مطمئن شوید GPU شما فعال است
این مورد مخصوصاً در مورد لپ تاپ ها صدق می کند، اما اگر CPU شما دارای GPU یکپارچه باشد ، ممکن است در رایانه های رومیزی نیز کاربرد داشته باشد.بسیاری از لپ تاپ ها دارای ویژگی داخلی هستند که وقتی آنها را از برق جدا می کنید، به طور خودکار GPU اختصاصی را برای حفظ عمر باتری غیرفعال می کنند. گاهی اوقات این ویژگی می تواند فعال بماند ، حتی اگر به برق متصل شده باشید، یا ممکن است در مرحله ای آن را روی ” always on ” تنظیم کرده باشید.
چند راه برای اطمینان از فعال بودن GPU شما وجود دارد:
اگر کارت گرافیک Nvidia دارید، به کنترل پنل Nvidia بروید ، سپس در بخش ” Manage 3D Settings ” ، روی تب تنظیمات برنامه کلیک کنید، به بازی که با آن مشکل دارید بروید، سپس در قسمت ” Select the preferred graphics processor ” گزینه High-performance NVIDIA processor را انتخاب کنید.برخی از لپ تاپ ها نرم افزار مخصوص خود را ارائه می دهند که به شما امکان می دهد GPU را با یک کلیک روشن و خاموش کنید. به عنوان مثال ، در لپ تاپ ایسوس امکان انجام این کار وجود دارد. در بخش ” System Configuration ” می توان iGPU mode را خاموش کرد.اگر هیچ کدام از این موارد کار نمی کند، به BIOS لپ تاپ خود بروید (هنگام بوت شدن رایانه خود کلید تعیین شده – معمولاً F2 یا F8 را فشار دهید) و ببینید آیا می توانید گرافیک اختصاصی خود را از آنجا فعال کنید. روش دیگر، سعی کنید iGPU خود را غیرفعال کنید که ممکن است باعث شود GPU اختصاصی شما شروع به کار کند.
تغییر تنظیمات درون بازی
اگر مشکلات فقط در بازی های خاص ظاهر شوند، ممکن است در واقع مشکلی نباشند.پردازنده های گرافیکی مدرن از طریق سه API مختلف گرافیک سه بعدی تولید می کنند: DirectX ، OpenGL و Vulkan . اکثر بازی ها به شما امکان می دهند با مراجعه به تنظیمات گرافیکی پیشرفته، API ارائه را انتخاب کنید. برای پیچیده تر شدن موارد نسخه های متفاوتی از آن API ها وجود دارد که سطح پشتیبانی آنها بسته به درایور، GPU و ترکیب سیستم عامل متفاوت است.پردازنده های گرافیکی خاص با تنظیمات خاصی خوب عمل نمی کنند. پردازنده های گرافیکی AMD و Nvidia اغلب دارای ویژگی های گرافیکی خاصی هستند که مخصوص یک کارت یا کارت دیگر طراحی شده اند.فعال کردن ویژگی هایی که برای مارک GPU شما ساخته نشده اند می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. یک نمونه بدنام Nvidia HairWorks برای The Witcher 3 است که روی کارت های Nvidia خوب کار می کرد اما نرخ فریم AMD را کاملاً خراب می کند.
درایورها را به روز کنید
درایورهای کارت گرافیک می توانند متغیر باشند. اگر قدیمی باشند هنگام انجام بازی های مدرن تر می توانند مشکلاتی ایجاد کنند. اگر کارت گرافیک قدیمی باشد، درایورهای جدیدتر می توانند برای ثبات سیستم ضرر بیشتری داشته باشند. گاهی اوقات شما یک کارت گرافیک بسیار جدید و درایورهای به روز دارید و رایانه شما بدون توجه به آن همچنان خراب می شود!اگر مدتی است درایورهای کارت گرافیک خود را به روز نکرده اید ، بسته به شرکت سازنده آنها را از طریق NVidia ، AMD یا Intel به روز کنید. متناوبا اگر اخیراً درایورها را به روز کرده اید، سعی کنید درایور را به تاریخ قبلی برگردانید یا درایورهای قدیمی را از طریق بایگانی درایور خود نصب کنید.
حذف کامل ئرایور
ممکن است اخیراً پردازنده گرافیکی خود را ارتقا داده باشید، اما یک برند دیگر را انتخاب کرده باشید – به عنوان مثال، از AMD به پردازنده Nvidia بروید. در این حالت بهتر است درایورهای GPU قبلی را به طور کامل حذف کنید. متأسفانه، حذف کننده های رسمی آنها تمایل دارند که آثار خود را پشت سر بگذارند. خوشبختانه یک راه حل شخص ثالث برای این مشکل وجود دارد: حذف برنامه نصب درایور.
Display Driver Uninstaller به اختصار DDU را دانلود کرده و قبل از تعویض GPU یا نصب درایور مورد نظر خود آن را اجرا کنید. از آن برای از بین بردن اثری از درایورهای صفحه نمایش موجود استفاده کنید و سپس رایانه خود را خاموش کرده و GPU جدید را جایگزین کنید یا درایورهای نمایشگر مختلف را راه اندازی مجدد و نصب کنید. این نیز در هنگام عیب یابی مشکلات نمایش مفید است زیرا به شما امکان می دهد مطمئن شوید منبع آنها درگیری راننده نیست.
کارت گرافیک را خنک کنید
این احتمال وجود دارد که کارت گرافیک به دلیل داغ شدن بیش از حد دچار مشکل شود. این امر به ویژه در مواردی اهمیت دارد که خطاها فقط پس از مدتی ایجاد گرافیک سه بعدی رخ دهند یا اگر متوجه شدید که فن کارت گرافیک شما در حین رندر بسیار صدا می دهد. اگر چنین است، دمای کارت گرافیک خود را بررسی کنید تا ببینید چقدر گرم می شود.
با برداشتن کارت گرافیک و پاک کردن گرد و غبار با استفاده از هوای فشرده می توانید با گرم شدن بیش از حد مقابله کنید. شما حتی می توانید خود کارت را باز کرده و خمیر حرارتی را در داخل آن تازه کنید، اگرچه این کار نباید توسط مبتدیان انجام شود. همچنین ابزارهایی برای تنظیم فن کارت گرافیک و خروجی گرافیکی آن وجود دارد، مانند MSI Afterburner.
مطمئن شوید کارت گرافیک به درستی در جای خود قرار دارد
کارت های گرافیک باید به درستی در شکاف PCI خود قرار گیرند تا بتوانند به طور موثر کار کنند. کارت گرافیک باید به درستی در جای خود به صورت دقیق و محکم قرار بگیرد. عدم انجام این کار ممکن است باعث خطاهای مربوط به کارت گرافیک شود. مطمئن شوید که کارت به درستی در PCi قرار گرفته و محکم پیچ شده باشد. اطمینان حاصل کنید که اتصالات برق مورد نیاز برای عملکرد به درستی به دستگاه متصل شده اند.
کابل ویدئو را بررسی کنید
اگر کابل کامپیوتر شما به کارت گرافیک شما خراب شود، می تواند جلوه های بصری عجیبی ایجاد کند. اگر از نظر بصری چیزی عجیب اتفاق افتاد، مطمئن شوید که کابل ویدئو در هر دو طرف به درستی وصل شده است یا کابل را تعویض کنید.
مانیتور را چک کنید
اشکالات بصری حتی ممکن است به هیچ عنوان کارت گرافیک نباشند، اما در عوض علامتی است که مانیتور در حال خراب شدن است. اگر هیچ یک از موارد فوق کار نمی کند، سعی کنید مانیتور یا کارت گرافیک را تعویض کنید.
تعویض کارت گرافیک
با این حال گاهی اوقات علائم به سادگی نشانه ای از گذراندن دوران اولیه است. اگر واقعاً شک دارید که هیچ چیز نمی تواند کارت را از حالت فعلی بازگرداند، می توانید یک کارت گرافیک بسیار ارزان خریداری کنید تا در صورت کار روی رایانه، آن را ببینید. اگر مشکلات متوقف شد، یک کارت جدید بهتر بخرید!
رفع مشکلات کارت گرافیک
کارت گرافیک در حالی که برای ایجاد فضای سه بعدی عالی است، می تواند مسائل و مشکلات خاص خود را داشته باشد. اکنون که علائم اصلی یک کارت گرافیک معیوب و نحوه رفع آن در هنگام کار نکردن کارت گرافیک را می دانید.
شرکت ایسوس توتال نمایندگی رسمی ایسوس در ایران ارائه دهنده خدمات تعمیرات انواع محصولات ایسوس از جمله تعمیر موبایل ایسوس ، تعمیر آل این وان ایسوس ، تعمیر تبلت ایسوس و تعمیر تجهیزات شبکه ایسوس می باشد . برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید .